„Контракс“ АД отбелязва 67% ръст на приходите за 2018, надхвърляйки

...
„Контракс“ АД отбелязва 67% ръст на приходите за 2018, надхвърляйки
Коментари Харесай

„Контракс отбелязва 67% ръст на приходи за 2018


„ Контракс “ АД отбелязва 67% растеж на приходите за 2018, надхвърляйки 60 млн. лв.. За трета поредна година компанията регистрира нарастване в оборота и приходите от систематична интеграция, сервизни услуги и разработка на програмен продукт. По този метод тя затвърждава позициите си в корпоративния бранш, където реализацията е 63% по отношение на общия дял и растежът е максимален.

Най-значимият план за 2018, който ще продължи и през 2019, е построяването и стартирането в употреба на автоматизирана система за отдалечено отчитане на потреблението на електрическа сила в „ ЧЕЗ Разпределение България “. Проектът включва замяна на стандартните електромери със смарт устройства, създаване на информационна среда, софтуерна платформа за събиране на данните и интеграция с ERP системата на най-големия дистрибутор на електрическа енергия в България. В корпоративния бранш други по-големи планове са построените системи за ръководство на печата в банка ДСК и ОББ.

Сред по-значимите планове в обществената сфера са построената осведомителна система на Столичния общински съвет, с която се осъвременява методът на осъществяване на постоянните съвещания и се усъвършенства вземането на решения по значими публични въпроси. Също по този начин „ Контракс “ извъшва надграждането на системата на Столична община за обработката на неспешни сигнали, като създава мобилно приложение за връзка с Контактния център.

През 2018 „ Контракс “ още веднъж дава своя принос за българското обучение. Компанията доставя за учебни заведения и детски градини и голям брой интерактивни дъски, мултимедии и компютри. Фирмата си сътрудничи и с университетите, като доставя компютърна и информационна техника, извършва редица новаторски планове и построява няколко центъра за данни.

 „ Контракс “ отбелязва 67% растеж на доходи за 2018

Промени в мениджърския екип

От края на предходната година „ Контракс “ е с нов изпълнителен шеф – Николай Йорданов. Роден 1984 година, приключил е Софийска математическа гимназия, интернационалните връзки в УНСС и MBA в Нотингамския универеситет. Работи в „ Контракс “ от 2008 година заемайки поредно позициите: търговски представител, търговски управител и пълномощник. Позицията шеф маркетинг и продажби зае Лили Дакова. Тя е във компанията от 2006 година и заема поредно позициите административен секретар, артикул управител софтуерни решения, търговски управител и началник търговски отдел.

„ През 2018 екипът на „ Контракс “ АД съумя да се оправи с голям брой провокации и да докара до дъно значими публични планове, както и да помогне за развиването и растежа на редица компании, посока, в която компанията би желала да продължи да се развива и да се утвърждава като пазарен дял, “ разяснява в резюме Йорданов.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР