Контрабандните цигари са били превозвани в два товарни микробусаМитнически служители

...
Контрабандните цигари са били превозвани в два товарни микробусаМитнически служители
Коментари Харесай

Митничари откриха над 5000 кутии цигари, скрити в перални машини

Контрабандните цигари са били транспортирани в два товарни микробуса

Митнически чиновници от отдел „ Митническо разузнаване и следствие “ в Териториална дирекция Митница Варна задържаха 102 760 къса (5138 кутии) цигари в перални машини, транспортирани с два товарни микробуса. Тютюневите произведения са открити при взаимни дейности със чиновници от ГПУ Генерал Тошево, оповестиха от Агенция Митници.

На 13.12.2022 година двете транспортни средства с българска регистрация идват на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Крушари - Добромир " в посока от България към Румъния на път за Германия. Микробусите са били натоварени с общо 6 използвани перални машини.

По подаден сигнал от чиновници на Гранична полиция на пункта за открити тютюневи произведения, митническите чиновници подхващат дейности по подготвеност. Извършена е щателна митническа инспекция на товара и транспортните средства, които са ескортирани до Търговско дружество Митница Варна.

При инспекцията митническите инспектори откриват общо 102 760 къса цигари, укрити във всяка от транспортираните перални машини. Тютюневите произведения от разнообразни търговски марки са с годен български акцизен бандерол, само че са пренасяни в нарушаване на условията на Закона за акцизите и данъчните хранилища.

Установено е, че цигарите са благосъстоятелност на двама пасажери придружавали в микробусите всеки водач. Срещу нарушителите, български жители, са формирани административнонаказателни производства. Работата по случая продължава.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР