Контрабандни златни накити за над 144 000 лева откриха митническите

...
Контрабандни златни накити за над 144 000 лева откриха митническите
Коментари Харесай

Златни бижута за над 144 000 лева откриха митничари на МП Капитан Андреево

Контрабандни златни украшения за над 144 000 лв. откриха митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево при две инспекции, оповестиха от организация Митници. На 11.09.2022 година на пункта идва товарен автомобил с турска регистрация. Водачът - турски жител, показва постоянни документи за транспортираната стока – дини от Турция за Германия, написа.

По метода „ разбор на риска “ камионът е селектиран за щателна митническа инспекция, при която на три места в шофьорската кабина - под седалките и във фабрична празнина над панорамното стъкло, са открити четири картонени кутии с произведения от жълт метал. Според направената от вещото лице експертиза накитите с общо тегло 985.60 грама са от 14, 21 и 22-каратово злато на стойност 116 392 лв..

Иззеха близо 2 кг контрабандни златни украшения на „ Капитан Андреево “ Митническите чиновници на „ Капитан Андреево “ са предотвратили нов опит за незаконно преместване на златни украшения, оповестиха от... Прочети повече Контрабандно пренасяните златни бижута са арестувани. По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

Спрямо турския жител, М.Г. е взета мярка за неотклонение парична гаранция, както и възбрана да напуща страната, с изключение на с позволение на наблюдаващия прокурор. При другия случай лек автомобил с немска регистрация идва на пункта на 09.09.2022 година.

В колата пътували лидерът, брачната половинка му и двете им деца - немски жители, които декларирали, че не придвижват артикули, пари или валутни полезности за обявление. При осъществената митническа инспекция, в градивна празнина на автомобила митническите чиновници откриват пакети с произведения от жълт метал. Според експертизата изделията са златни с общо тегло 269.80 грама на стойност 28 329 лв.. На водача е формиран акт по Валутния закон.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР