Контрабандистът Стефан Димитров бил чест гост в кабинета на Бойко

...
Контрабандистът Стефан Димитров бил чест гост в кабинета на Бойко
Коментари Харесай

Петър Тодоров шокиращо: Виждал съм Стефан Димитров да влиза често при Б.Рашков, докато беше министър

Контрабандистът Стефан Димитров бил чест посетител в кабинета на Бойко Рашков, до момента в който е бил вътрешен министър. Колата на Димитров, който сега е задържан като част от ОПГ, е серпантина досами входа на вътрешното министерство в неразрешената зона, а той безпроблемно се е качвал до кабинета на Рашков.

 

Това разкри някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров, който описа пред Българска национална телевизия, че персонално е виждал скандалният клиент на Бойко Рашков.

 

Многократно съм виждал Стефан Димитров да влиза в Министерство на вътрешните работи необезпокоявано и да се среща с Бойко Рашков, до момента в който беше министър, заяви в " Още от деня " някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

 

Той заемаше длъжността директно преди освободения през днешния ден Живко Коцев.

 

Тодоров изясни, че не познава обвинените за контрабанда Марин и Стефан Димитрови, само че описа какавтомобилът на Стефан спирал наоколо до министерството, в неразрешена зона, след това го приема. министърът.

 

" Не познавам лицата татко и наследник Димитрови. Не съм контактувал с тях и не съм участвал на служебни или частни събирания. Стефан Димитров съм го виждал образно не един път да влиза в Министерство на вътрешните работи много умерено и много постоянно. Ходеше при министър Бойко Рашков постоянно и през основния вход даже ",шокира с разкритието си Петър Тодоров. 

 

" Спираше покрай министерството, в неразрешена зона, министърът го приемаше и това правеше усещане. В следствие разбрах кое е въпросното лице и, че има престъпно досие ",добави Тодоров. 


Вспоследствие Тодоров схванал, че Димитров е с престъпно минало. Попитан по какъв начин може подобен човек да влиза необезпокоявано в министерството, отговори:

" След като е поканен и е имал диалог персонално с министъра - да, може да влиза. След като съм открил, че има нещо неправилно, съм се срещнал, че лицето е обект на разработка на ДАНС. Видяхте след това какво стана ".

 

Тодоров посочи, че не е виждал Димитров да влиза в Министерство на вътрешните работи след постъпването на Калин Стоянов като министър.

 

" Работил съм със Стоянов два месеца и не съм виждал сходно нещо. Не знам дали са се познавали. Виждал съм Димитров единствено по времето на Рашков ", посочи той.

 

При Рашков е влизал и незаконен контингент, който желае да дава информация. Аз мога единствено да допускам по какъв мотив е влизал този човек там ", сподели Тодоров.

 

Определи абсурда с контрабандата като неприличен и фрапантен освен за жителите, само че и за всички почтени и почтени чиновници на Министерство на вътрешните работи. Изрази отвращение във връзка фотосите с досегашния основен секретар Живко Коцев.

 

По мотив скандалните фотоси на Живко Коцев със Стефан Димитров, Петър Тодоров разяснява: " Това, което аз знам, е това което всички знаем от медиите и това, което е дълбока изненада и шок за мен персонално, са едни фотоси, на които в последна сметка не би трябвало да участват фигури като главсекът на Министерство на вътрешните работи, който би трябвало да е въплъщение на професионализма, етиката и морала. Във всяка една управителна служба на Министерство на вътрешните работи би трябвало да има хигиена на персоналните контакти ".

 

“Ако се съберат задоволително годни доказателства за незаконна активност, би следвало да има присъда. Искрено се надявам да има обективно следствие по случая “, показа още някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

 

Голямата борба в Министерство на вътрешните работи е кой да провежда изборите, сподели Тодоров. Той изясни, че новоназначеният на длъжността основен секретар е " извънредно доближен " на министъра Калин Стоянов Според Тодоров Министерство на вътрешните работи " се овладява от силите, които стоят зад министъра ". Попитан кои са те, отговори - ГЕРБ и Движение за права и свободи.

 

Петър Тодоров описа и по какъв начин му е оказван напън да напусне поста си:

" Спрямо мен се оказваше напън като бях заобикалян, като се почнаха политически смени на кадърни, качествени управителни чиновници. По всевъзможен метод бивах изолиран. В един миг реших, че не съм потребен по този метод и надлежно не е належащо да бъда отъждествяван с този политически екип ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР