Контрабандата поражда корупция, корупцията - контрабанда и като се изправиш

...
Контрабандата поражда корупция, корупцията - контрабанда и като се изправиш
Коментари Харесай

Ревизоро: Трудно е да се изправиш срещу контрабандата


Контрабандата поражда корупция, корупцията - контрабанда и като се изправиш против тях става доста мъчно. Веригата е от граничните чиновници, митничарите, данъчните чиновници, които не съумяват да работят в синхрон. Това съобщи ръководителят на комисията за противопоставяне с контрабандата Емил Димитров - Ревизоро. От комисията през вчерашния ден стана ясно, че Министерство на вътрешните работи са извънредно добре осведомени.

Първенци по бистрота се оказват ниско алкохолните предприятия, които са ярък лъч в България. По отношение на високо алкохолните питиета, Ревизоро съобщи, че сега три лобита се нападат, за това кой вкарва контрабанден алкохол. Той е безапелационен, че когато се залови подобен алкохол би трябвало да се ревизира от къде идва и, в случай че е належащо даже да се лишават лицензи.

По отоншение на тютюна, ръководителят на комисията е безапелационен, че когато не се изкупува от огромните компании, отива на черния пазар. "Няма по какъв начин една машина за цигари да се купи просто по този начин на търг, защо ще се използа?! Средствата с които се създават акцизни артикули би трябвало да са под надзор ", съобщи Ревизоро.

Водещият Виктор Николаев се опита да подведе Патриота с думи на Веселин Марешки от преди няколко дни, който съобщи: "Пуснахме вълка да пази стадото ". "Той е единственият от всички 240 депутати, които гласоподаваха срещу това аз да оглавя комисията. Да е жив и здрав Св. Веселин Варненски ", разяснява сбито Ревизоро непрекъснатите офанзиви от страна на водача на "Воля " против него.

Ревизоро за първи път разкри и къде е огромният политически чадър. Според него това е точно неприемането на един закон, години наред при няколко министри и държавни управления. "Танкери от години идват на митниците, там си затварят очите, даже административно не се желаят лицензи. То това е един тип чадър ", изясни Емил Димитров.

За корупцията в митниците Ревизоро даде образец със заплатите на пожарникарите. "Митничарите не взимат повече пари, представете си по какъв начин идва един камион, оферират му 100 хиляди, на какво прелъщение е подложен. Липсва мотивация там ", съобщи още ръководителят на комисията за битка с контрабандата./Пик.бг
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР