Контрабандата на цигари е намаляла до 5,8% пазарен дял. Това

...
Контрабандата на цигари е намаляла до 5,8% пазарен дял. Това
Коментари Харесай

Отчетоха рекордно ниски нива на контрабандата с цигари

Контрабандата на цигари е намаляла до 5,8% пазарен дял. Това демонстрира регулярното проучване за сенчестата търговия на папироси за първото тримесечие на тази година, което се финансира от производителите.

При предходното изследване на цигарения отрасъл, за последните три месеца на 2017 година, делът на незаконната търговия бе с 0,8 пункта по-висок.

„ Много пъти съм си признавал, че няколко години наред не успяхме да намерим формула да накараме „ Митниците “, Министерство на вътрешните работи и данъчните да си споделят информация и това става с ново звено в ГДБОП – там може да се открие всякаква информация “, сподели министър председателят Бойко Борисов, който присъстваше на представянето на данните.

Той изтъкна резултата от работата на ситуирания в ГДБОП Междуведомствен координационен център за противопоставяне на контрабандата и надзор на придвижването на рискови артикули и товари, в който работят чиновници на Министерство на вътрешните работи, митници и Национална агенция за приходите. По думите на Борисов с помощта на съзнателната активност на другите ведомства там се получава двоен надзор. Личното ангажиране на прокуратурата по тематиката също давало резултат и допринасяло за бързото реагиране по места.

Министър-председателят акцентира, че битката против контрабандата способства за повече успокоение за жителите, повече доходи в бюджета и опция да се покачва стандартът на живот.

„ Приходите в бюджета разрешиха да създадем толкоз освен в обществената сфера, само че и за заплатите на Министерство на вътрешните работи, на армията, на учителите, на чиновниците за защитата на пандизите, за добавките за пенсионерите за Коледа и Великден, за Българска академия на науките ", подсети още министър председателят Борисов.

Въпреки намаляването на контрабандата към момента данните от изследването регистрират градове, в които има повишаване на незаконния сегмент. Двойно и даже тройно са се нараснали продажбите на черно в градове като Монтана, Русе, Асеновград, Перник, Велико Търново и Благоевград. В Плевен също незаконните цигари са с впечатляващ пазарен дял - 9,5 на 100, демонстрират данните.

Според изследването на пазара все по-често излизат марки без аналог на легалния пазар.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР