Контраадмирал Даниел Хагари, говорител на израелската армия, обяви вчера, че

...
Контраадмирал Даниел Хагари, говорител на израелската армия, обяви вчера, че
Коментари Харесай

Лидерът на Хамас Яхия Синуар е убит

Контраадмирал Даниел Хагари, представител на израелската войска, разгласи през вчерашния ден, че водачът на Хамас Яхия Синуар е бил погубен в Рафах, в южната част на линията Газа, съобщи Франс прес.

„ Вчера в Тел Султан в Рафах, Яхия Синуар беше отстранен от армейски бойци “, заяви контраадмиралът в телевизионно изказване. Той осведоми, че „ армията и Шабак (вътрешното разузнаване на еврейската държава) действаха в продължение на месеци, с цел да дават разследваща информация за елиминирането на Яхия Синуар, водача на „ Хамас “ – терористичната организация в линията Газа, и един от създателите на военното крило на „ Хамас “, което възнамерява и извърши клането на 7 октомври “.

Новият общоприет секретар на НАТО Марк Рюте коментира сбито новината, отбелязва ДПА. " На мен персонално няма да ми липсва ", съобщи нидерландецът на конференция в централата на алианса в белгийската столица Брюксел. " Всеки естествен човек в света осъжда терористичните офанзиви " от 7 октомври 2023 година, означи Рюте, като акцентира, че такава е позицията на всички страни членки на НАТО.

Френският президент Еманюл Макрон каза, че " съчувствата на околните на жертвите " на нападението на " Хамас " предходната есен. " Сред тях има 48 наши сънародници ", съобщи Макрон. " Яхия Синуар беше основният провинен за терористичните офанзиви и варварските актове на 7 октомври. Франция упорства за освобождението на всички заложници, към момента държани от " Хамас ", разгласи френският държавен глава, представен от Ройтерс.

Външният министър на Франция Жан-Ноел Баро смята, че елиминирането на водача на " Хамас " е нанесло съдбовен удар по ислямисткото придвижване. " Регионът би трябвало да затвори една страница и да поеме по пътя си към мира ", съобщи Баро пред телевизия Ел Се И (LCI), добавяйки, че единствено дипломацията може да постави завършек на военните дейности.

Германската външна министърка Аналена Бербок е на мнение, че " Синуар беше жесток палач и терорист, който искаше да унищожи Израел и неговия народ ". " Като мозък на нападенията от 7 октомври той аргументи гибелта на хиляди хора и неизмеримото страдалчество в целия район. Сега " Хамас " би трябвало да освободи заложниците и да постави оръжията си – тъгите на хората в Газа най-накрая би трябвало да свършат ", уточни Бербок.

Нейният италиански колега Антонио Таяни, който е и вицепремиер в държавното управление на министър-председателката Джорджа Мелони, се надява " това, че " водачът на " Хамас " към този момент го няма, да докара до преустановяване на огъня в Газа ". " По всичко проличава, че военният началник на " Хамас " е погубен и от тази позиция може да се каже, че Израел се е защитил сполучливо от терориристите от " Хамас ", означи Таяни. 

" Аз персонално няма да окайвам гибелта на един терористичен водач като Синуар, който е виновен за терористичното нахлуване на 7 октомври. За мен, както и за държавното управление на Англия, е ясно, че това е повода за не просто най-мрачния, а за най-смъртоносния ден за израелския народ от Втората международна война насам. Но по едно и също време с това беше провокиран спор, който продължава към този момент повече от година, и жертвите измежду мирните палестински поданици в него са с измерение, за което няма толерантност ", сподели на собствен ред английският министър на отбраната Джон Хийли.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР