Контейнеровозът, плаващ под флага на Хонконг и управляван от германска

...
Контейнеровозът, плаващ под флага на Хонконг и управляван от германска
Коментари Харесай

Първи търговски кораб напусна успешно Одеса и украинските води на Черно море

Контейнеровозът, плаващ под флага на Хонконг и ръководен от немска компания, нощес сполучливо е напуснал украинските териториални води в Черно море. Това става часове откакто той съумя да излезе от пристанище Одеса. Корабът беше блокиран в пристанището в продължение на повече от година и половина, през целия интервал на войната на Русия против Украйна.

Украйна направи значима стъпка към възобновяване на свободата на корабоплаването в Черно море, написа малко по-късно украинският президент Володимир Зеленски.

Той съобщи, че доста ще усилват потенциала си за произвеждане на дронове, с цел да защитят освен пристанищата си, атакувани от Русия, само че и цялата страна. Зеленски е разговарял с сътрудници и съдружници, с цел да обезпечи непрекъснати доставки на нужните безпилотни летателни апарати и системи за противовъздушна защита.

 
Руските терористи за следващ път съзнателно се насочиха към нашите пристанища и инфраструктура, която взе участие в обезпечаването на международната продоволствена сигурност. Само за един месец, от опита на Русия да унищожи самодейността " Черноморско зърно " това е седмото масирано съветско нахлуване. Пристанищата Рени, Измаил, Пивден, Одеса, Черноморск и Николаев - всеки съветски удар по тях е удар по международните цени на храните.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Това е първият транспортен съд, който употребява краткотрайния кулоар от и до украинските морски пристанища, който може да се употребява от търговски кораби на личен риск, заяви вицепремиерът на Украйна Александър Кубраков. Коридорът беше основан, откакто предишния месец Русия приключи постигнатото с посредничеството на Организация на обединените нации съглашение за изнасяне на жизненоважно зърно от блокираните украински пристанища.

Украйна от ден на ден разчита на пристанищата по река Дунав като различен транспортен маршрут към Европа, откакто Москва скапе основно военно съглашение за транспорт по Черно море.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР