Контейнерите с отпадъците, които пристигнаха на пристанището в България, трябваше

...
Контейнерите с отпадъците, които пристигнаха на пристанището в България, трябваше
Коментари Харесай

Внеслите по море отпадъци македонци: Внасяме боклук само в България, у нас е забранено

Контейнерите с отпадъците, които дойдоха на пристанището в България, трябваше да бъдат трансферирани в Топлоелектрическа централа “Бобов Дол”. Това споделя шефът на компанията " Блацион “ ООД, македонският жител Горан Ангелов, представен в неделя от БГНЕС.

" Блацион “ ООД е българско комерсиално сдружение със седалище и адрес на ръководство в София. Тази компания внася отпадъците, които бяха открити на пристанищата във Варна и Бургас. Негови шефове са македонските жители Блаже Игнатов и Горан Ангелов. Те имат 15% от компанията, а останалата благосъстоятелност е на италианците Винченцо Трасари и Ецио Боче, прецизира агаенцията.

Според Горан Ангелов “отпадъците не били трансферирани в Топлоелектрическа централа “Бобов Дол”, тъй като при идването им на пристанището към този момент е бил изминал лицензът на централата за изгаряне на боклуци.

“Става въпрос за пластмаса и гуми. Откритите дървени, текстилни и стъклени боклуци не са неразрешени. Това ще бъде потвърдено от специалистите откакто бъде направена проверка”, споделя Ангелов пред организация МИА.

Според него “информацията в българските медии не е вярна и отпадъците, в случай че се получи позволение, ще бъдат трансферирани в Топлоелектрическа централа “Бобов Дол” или пък ще бъдат върнати назад в Италия”.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР