Контейнер с 111 312 кутии цигари, марка MZ са били

...
Контейнер с 111 312 кутии цигари, марка MZ са били
Коментари Харесай

Кораб с контрабандни цигари заловен в Бургас

Контейнер с 111 312 кутии цигари, марка MZ са били открити натоварени на транспортен съд дошъл в бургаското пристанище. Те са били скрити с специфични тайници, майсторски направени на шлифовани дъски от бор.

В дъските са били издълбани кухини, а от горната страна сложени капаци като по цялата дължина на гредите е имало по 48 кутии във всяка. Стойността на контрабандните папироси е 834 840 лева Това оповестиха през вчерашния ден на ексклузивен брифинг в Бургаската прокуратура на който участваха Окръжният прокурор Георги Чинев, шефът на Агенция Митници Юлиян Мирков и Началникът на митническото разузнаване у нас Георги Георгиев. По случая се води досъдебно произвеждане. Наказанието, планувано в Закона е от 3 до 10 години затвор и до 100 000 лв. санкция.

„Това е тежко съзнателно престъпление“, сподели окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

Корабът е дошъл на 1-ви август, плаващ под Иберийски байрак и приближаващ от Русия. Един от контейнерите е бил със шлифованите дъски от бор, а адресат е българско комерсиално сдружение, чието име не бе обявено.

На 7-ми август товарът е минал през рентгенов надзор, изясни Юлиян Мирков. Тогава митничарите забелязали друга компактност на палетите.
Подготовката за тази контрабанда е била извънредно добра, работило се е с огромно „майсторство“ при изработването на тайниците, които са като чекмеджета, а вътре са били укрити цигарите с белоруски бандерол.
 6-14  5-15  7-12  4-19  3-27  2-34  1-40
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР