Контавейт и Сабаленка достигнаха финала в УханАнет Контавейт се класира

...
Контавейт и Сабаленка достигнаха финала в УханАнет Контавейт се класира
Коментари Харесай

Контавейт и Сабаленка достигнаха финала в Ухан

Контавейт и Сабаленка доближиха финала в Ухан
Анет Контавейт се класира за финала на тенис шампионата в Ухан, Китай, откакто победи локалната любимка Уан Циян след отричане на китайката във втория сет – 6-2, 2-1. Уан стартира отлично дуела, като проби естонката за 2-0, само че след това Контавейт направи безмилостна поредност от шест извоювани гейма, с което затвори и първия сет. В третия гейм на втората част Уан се отхвърли поради здравословни проблеми. Двете тенисистки приказваха след края на мача.

,,Опитах да продължа колкото се може по-дълго мача, надявайки се на знамение, само че тялото ми не повярва в това знамение “, показа просълзената китайка. „ Съжалявам, че срещата трябваше да приключи по този метод, съчувствам на Уан. Целта ми от началото на сезона бе да вляза в топ 20 “, разяснява Контавейт. 22-годишната тенисистка е за първи път на край през сезона, като ще се бори за втора купа в кариерата.
 Сабаленка чества успеха си над Барти. Сабаленка чества успеха си над Барти. / БГНЕС
Нейна съперничка за трофея от влиятелната конкуренция в Ухан е представителката на Беларус Арина Сабаленка. Номер 20 в международната класация при дамите прекъсна чудесната серия на австралийката Ашли Барти след 7-6 (2), 6-4. 20-годишната тенисистка изоставаше с 5-3 в първия сет, само че съумя да се завърне в срещата и завоюва откриващия тайбрек по безапелационен метод. Щастливата победителка показа усещанията си от сложния триумф над Барти.

,,В началото на мача не усещах добре началния си удар и тя се възползва от това, сервирайки чудесно. Не знаех какво да върша на корта. При 5-3 в нейна изгода, опряна до стената към този момент нямаше какво да изгубвам и заиграх доста по-добре, което ми оказа помощ да печеля тази оспорвана среща “, приключи тя. Сабаленка ще се бори за втората си купа през сезона и в кариерата, откакто през август победи в Кънектикът. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР