Контактът с лидера на шиитската групировка Хизбула Хасан Насрала е

...
Контактът с лидера на шиитската групировка Хизбула Хасан Насрала е
Коментари Харесай

След израелските удари лидерът на Хизбула вече не е на линия

Контактът с водача на шиитската формация " Хизбула " Хасан Насрала е загубен след израелските удари по южните покрайнини на Бейрут.

Това съобщи Ройтерс, като се базира на източник, непосредствен до групировката. Bloomberg също написа, че местонахождението му е незнайно.

Израел е показал като своя цел централата на " Хизбула ". Източникът на ABC твърди, че Насрала и някои от неговите помощници са били в ливанската столица по време на офанзивата. The Wall Street Journal написа, че няма връзка и с редица високопоставени членове на групировката.

Събеседник на Ройтерс, непосредствен до " Хизбула ", заяви преди няколко часа, че Насрала е жив. Иранската осведомителна организация Tasnim написа, че той е на несъмнено място. Групировката към момента не е направила изказване за ориста му.

Вечерта на 27 септември Израел нанесе удар по Бейрут, като ливанските управляващи оповестиха за шестима починали и десетки ранени.

Няколко часа по-късно представител на ЦАХАЛ предизвести за нови набези против уреди на Хизбула, ситуирани под къщи в южните покрайнини, и прикани жителите на няколко региона да се изтеглят незабавно.

Израелските военни обявиха, че са ликвидирали няколко командири, в това число ръководителя на ракетно поделение Мохамед Али Исмаил.

В същото време шиитската формация назова погрешни известията на ЦАХАЛ, че под постройките, които са били обект на ударите, има хранилища с оръжие.

На този декор президентът на Съединени американски щати Джо Байдън инструктира да се поправя салдото на американските сили в Близкия изток, в случай че е належащо. Той съобщи пред кореспонденти, че Съединените щати не са били авансово известени за дейностите на Израел. Държавният секретар Антъни Блинкън прикани страните да изберат " пътя на дипломацията ".


" От ЦАХАЛ нанесоха акуратен удар по централния щаб на терористичната организация " Хизбула ", който е епицентър на терористичните действия на " Хизбула ", " съобщи представителят на армията Даниел Хагари в изказване в канала на ЦАХАЛ в Telegram.

Щабът на " Хизбула " се намира в жилищен регион в южното предградие на ливанската столица Дахия. Според представители на израелската войска той е бил подложен в подобен регион съзнателно " като част от тактиката на " Хизбула " да употребява популацията като жив щит ".

Израелските военни обясняват дали водачът на " Хизбула " Хасан Насрала е участвал в щаба на придвижването в Бейрут по време на удара на израелските Военновъздушни сили, оповестяват израелските медии, базирайки се на свои източници.

На собствен ред порталът Axios, базирайки се на източници, заяви, че Насрала е бил цел на удара.

Израелската страна е уведомила Съединени американски щати за удара в Бейрут минути преди той да бъде осъществен.

Убит е ръководителят на звеното за дронове на ливанската формация

По-рано в петък израелският министър-председател Бенямин Нетаняху, говорейки пред Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк, даде обещание, че израелските военни ще продължат да нанасят удари против " Хизбула ", до момента в който не бъдат реализирани всички цели на командването.

Не смята отхвърли на Израел за финален и ще работи за това Ливан да не се трансформира във втора Газа

По-рано тази седмица израелските военни започнаха огромна интервенция за нанасяне на удари по хипотетични цели на " Хизбула " на територията на Ливан. От своя страна бойците на Хизбула не престават да изстрелват ракети по израелска територия.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР