Консумацията на зелени листни зеленчуци помага за контролиране на нивата

...
Консумацията на зелени листни зеленчуци помага за контролиране на нивата
Коментари Харесай

Зеленото зеле, спанакът и марулята помагат за предпазване от диабет

Консумацията на зелени листни зеленчуци оказва помощ за управление на равнищата на кръвната захар и за предотвратяване от евентуално развиване на диабет вид 2, написа в. "Дейли експрес ", базирайки се на английски експерти.
Диабет вид 2 се характеризира с незадоволително произвеждане на хормона инсулин от панкреаса, което затруднява тялото да трансформира кръвната захар в сила. Сред признаците на болестта са необяснима загуба на тегло, отмалялост, жадност, чести позиви за уриниране. Пациентите с диабет вид 2 са изложени на до пет пъти по-висок риск от сърдечносъдови заболявания, бъбречна незадоволително и загуба на зрение, предава Българска телеграфна агенция.
Рискът от нараснала кръвна захар може да се понижи посредством избягването на избрани храни като рафинирана захар и хидрогенирани мазнини и наблягането на други, да вземем за пример зелени листни зеленчуци - спанак, маруля, зелено зеле, листа от ряпа, кейл, манголд.
Тези зеленчуци са отличен източник на фибри и потребни субстанции като магнезий и витамин А, които имат свойството да намаляват кръвната захар. Те също така са с невисок гликемичен показател.
Според специалисти от компания "Хелтспан " на ден количество зелени листни зеленчуци, равняващо се на 1,35 порции, намалява риска от развиване на диабет вид 2 с 14 %.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР