Консумацията на вино в световен мащаб е спаднала през миналата

...
Консумацията на вино в световен мащаб е спаднала през миналата
Коментари Харесай

Световната консумация на вино е значително намаляла заради пандемията

Консумацията на вино в международен мащаб е спаднала през предходната година до най-ниското си равнище от 2002 година насам, защото питейните заведения и заведенията за хранене затвориха вратите си и туристическите пътувания пресъхнаха на фона на пандемията от ковид, заяви комерсиална организация.
Общото ползване е спаднало с 3% до към 234 милиона хектолитра през 2020 година, или почти 6,2 милиарда галона, заяви основаната в Париж Международна организация на лозята и виното (OIV).
 8 обстоятелството за изгодите от аленото вино 8 обстоятелството за изгодите от аленото вино
Чаша изсъхнало алено вино освен ще ви помогне да се отпуснете след тежък ден, само че и ще усъвършенства благосъстоянието ви. Ето какви се изгодите...
Спадът отразява и въздействието на 25-процентните наложени от някогашния президент Доналд Тръмп в края на 2019 година поради трансатлантическия спор за субсидирането на самолети. Тези мита бяха отстранени от американския президент Джо Байдън в договорка с длъжностни лица от Европейски Съюз предишния месец.
По отношение на пазарната стойност, съгласно оценката на OIV за общия експорт от страни производители на вино, основен индикатор за промишлеността, тя е спаднала с 6,7% през предходната година до 29,6 милиарда евро (35,6 милиарда долара). Но потреблението се задържа по-добре от предстоящото от OIV, откакто през октомври предизвести за спад, който може да доближи 10%.
" Тази прогноза беше прекомерно отрицателна ", съобщи шефът на асоциацията Пау Рока в онлайн конференция. " Увеличението на продажбите на вино в супермаркети в действителност оказа помощ да се компенсира понижената консумация в кафенета, питейни заведения и заведения за хранене, затворени в няколко страни, с цел да се ограничи общественото разграничаване по време на пандемията “, сподели Рока.
И до момента в който рецесията удари най-вече празничните пенливи виновност като шампанското, надминаха всички останали категории през предходната година, като размерите се повишиха с 12%. Въпреки това, по този начин наречените виновност Bag in Box към момента съставляват единствено 4% от общата продукция по размер - и единствено 2% по стойност, съгласно OIV.
 Как да съхраняваме виното вярно? Как да съхраняваме виното вярно?
Неизбежно е виновността последователно да губят от първичния си усет и качество. Затова вярното им предпазване е основно, ак...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР