Консумацията на няколко чаши кафе дневно се свързва с удължаване

...
Консумацията на няколко чаши кафе дневно се свързва с удължаване
Коментари Харесай

Учени: Кафето помага на болни от рак на дебелото черво

Консумацията на няколко чаши кафе на ден се свързва с удължение на живота и понижаване на риска от утежняване на положението при огромна група пациенти с метастатичен рак на дебелото черво, заяви електронното издание "МедикалЕкспрес ".

Това е открило изследване на експерти от Института за проучване на рака "Дейна-Фарбър " в Бостън, Масачузетс и други организации, съобщи Българска телеграфна агенция.

Учените са анализирали и обобщили данни от огромно клинично изследване, което демонстрира връзка сред постоянната консумация на кафе и възстановяване на положението на пациенти с това заболяване, излиза наяве от обява в списание "Онкология " на Американската здравна асоциация.

Изследванията измежду 1171 пациенти с рак на дебелото черво с метастази, които пиели две или три чаши кафе на ден, сочат, че продължителността на живота им се усилва, както и времето, преди заболяването да се утежни, в съпоставяне със положението на други заболели, които не пият кафе. Изследването открило също, че пациентите, които пиели даже повече от три чаши кафе на ден, се чувствали още по-добре.

"Известно е, че няколко съставния елемент на кафето имат антиоксидантни, противовъзпалителни и други позитивни за здравето свойства, които може би са дейни и против рака ", споделя Чън Юан от "Дейна-Фарбър ", който е измежду ръководителите на изследването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР