Консумацията на маслини е много полезна за хората, живеещи в

...
Консумацията на маслини е много полезна за хората, живеещи в
Коментари Харесай

Маслините пречистват, зехтинът помпа имунитета

Консумацията на маслини е доста потребна за хората, живеещи в огромните градове и обитаемоте места с неприятна екология. Това съобщи Олга Шарапова, заслужил доктор на Русия, пред " Известия ".

Маслините съдържат пектини, които спомагат освен за прочистването на тялото от отрови, само че и от солите на тежките метали. Освен това, съгласно специалиста, маслините са богати на витамини А, В1, В2, В3, натрий, калций, магнезий, желязо, фосфор, мед, цинк и селен.

Консумирането на 20 маслини на месец е добра предварителна защита против отлагането на зъбен камък, както и против камъни в бъбреците и жлъчния мехур.

Неслучайно маслиновите дървета са едни от най-дълго оживелите растения на Земята. Пример за това е античното маслиново дърво на остров Крит, за което учените са пресметнали, че е над 4 хиляди години. То се счита за най-старото в света, освен това към момента ражда маслини.

По Средиземноморието има още 7 дървета, за които се счита, че са на повече от 2000 години.

Качественият зехтин оказва помощ за укрепването на имунната система и можете да го изберете по аромата, сподели пред РИА Новости шефът на асоциацията на италианските производители на маслини „ Унапрол “ Никола Ди Ноя.

" Качественият зехтин е богат на антиоксиданти - полифеноли, които спомагат за укрепването на защитната система на организма. Всички научни проучвания в света демонстрират, че студенопресованият зехин усъвършенства имунитета ", споделя Ди Ноя.

Той основава школа за дегустация на зехтин, която подготвя един тип „ сомелиери “ за този главен съставен елемент в средиземноморската кухня.

" Основните врагове на зехтина са топлината, кислородът и светлината. Те понижават равнищата на антиоксиданти и по този метод - и изгодите за организма ", споделя Ди Ноя.

Според него за съответна храна би трябвало да се сортират разнообразни типове зехтин. " Горчивият да вземем за пример се комбинира с месо - неговата наслада компенсира горчивината на зехтина. По-леките сортове са подобаващи за салата. Зеленчуци и риба се сервират най-добре с растително масло “, споделя шефът на асоциацията „ Унапрол “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР