Консумацията на енергия в света на енергия спадна значително -

...
Консумацията на енергия в света на енергия спадна значително -
Коментари Харесай

Консумацията на електроенергия в света се срива с невиждани темпове

Консумацията на сила в света на сила спадна доста - толкоз, че все едно търсенето от страна като Индия с 1,3 милиарда души и третият на-голям консуматор в света, е спряло.

Това се споделя в отчет на Международната организация по енергетика. Търсенето на сила може да се срине с 6% тази година, в случай че блокирането продължи още и икономическото възобновяване е постепенно. Такъв сюжет е " все по-вероятен ", декларира МАЕ и добавя, че спадът ще бъде седем пъти по-голям от този на след световната финансова рецесия през 2008 година Консумацията на електрическа енергия може да намали 5% през 2020 година, което е най-големият спад след Голямата меланхолия.

" Това е исторически потрес за целия енергиен свят ", споделя Фатих Бирол, изпълнителен шеф на организацията. " Все още е прекомерно рано да се дефинират дълготрайните въздействия, само че енергийната промишленост след рецесията, ще бъде доста по-различна от тази преди ".

Търсенето на въглища, петрол и газ бе наранено вследствие на блокировките за ограничение на разпространяването на вируса. Така спря и икономическата интензивност и интернационалните пътувания с въздушен превоз. Търсенето на нефт може да спадне 9%, " изтривайки " осем години напредък.

Възобновяемa сила

Само възобновимата сила се задържа търсенето. Енергията, създадена от източници като слънчева и вятърна, ще нарасне с 1% през 2020 година Ниските експлоатационни разноски обезпечават нейния подтик.

Спадът в потреблението на сила идва най-много от развитите стопански системи. Агенцията предвижда, че търсенето ще спадне с 9% в Съединени американски щати и 11% в Европейския съюз.

Някои страни в Европа и някои елементи на Съединени американски щати стартират да отстраняват строгите ограничения за блокиране в опит последователно да рестартират стопанските системи си. Темпът, с който те се разхлабват ще има забележителен резултат върху потреблението на сила. Агенцията пресмята, че всеки месец световно блокиране понижава годишното търсене на електрическа енергия с към 1,5%.

Въглеродни излъчвания

Междувременно излъчванията от въглерод са фрапантно по-ниски. Те би трябвало да спаднат с съвсем 8% през 2020 година до най-ниското си равнище от 2010 година насам, съгласно Агенцията. Това ще бъде най-големият спад на нездравословните излъчвания. Но това е временен резултат. Според Бирол скоро ще следим внезапно възобновяване на излъчванията, защото икономическите условия се усъвършенстват.

Анализът на Международната организация демонстрира, че държавните управления директно и индиректно ръководят повече от 70% от световните енергийни вложения.

Ако решат да разпространяват възобновима сила, това може да форсира прехода към нея, който към този момент е в ход. Хората може би няма да са толкоз склонни да пътуват в интернационален мащаб толкоз, колкото преди, а работата от у дома може да стане по-честа, като понижава трафика на пътуванията с рейсове.

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че оправянето с промените в климата би трябвало да бъде вплетено в решението за пандемията от ковид.

" Разработването на пакети за стопански тласъци съставлява съществена опция за държавните управления да обединят напъните си за икономическо възобновяване към прехода на чиста сила - и да насочат енергийната система към по-устойчив път ", се споделя в отчета на МАЕ. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР