Консумацията на червено месо се свързва с рак и сърдечносъдови

...
Консумацията на червено месо се свързва с рак и сърдечносъдови
Коментари Харесай

Не се отказвайте все още от барбекюто

Консумацията на алено месо се свързва с рак и сърдечносъдови болести, само че задоволително висок ли е рискът, с цел да се откажат хората от обичаните си бургери и пържоли? Отговорът на интернационален екип от учени, който опонира на откритите рекомендации, е " Вероятно не ", заяви Франс прес.

Твърдението си самостоятелните специалисти от седем страни основават на още един разбор на 12 проучвания. Според тях евентуалният риск е нищожен, а доказателствата - неубедителни.
Заключенията на експертите бяха атакувани от група видни американски учени, които започнаха необикновена мярка, пробвайки се да осуетят публикуването на публикацията до изясняването на въпроса.

От сп. " Годишник по вътрешна медицина " отхвърлиха да спрат обявата. Направеният разбор не демонстрира, че аленото месо и модифицираните меса като хотдог и бекон са здравословни, или че хората би трябвало да употребяват по-големи количества от тях. Прегледът като цяло поддържа връзката с рака, сърдечносъдовите болести, диабета и други здравословни проблеми.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР