Консултациите във Виена за иранската ядрена програма протичат много бавно.

...
Консултациите във Виена за иранската ядрена програма протичат много бавно.
Коментари Харесай

Франция: Преговорите по иранската ядрена програма вървят бавно

Консултациите във Виена за иранската нуклеарна стратегия протичат доста постепенно . Това мнение изрази във вторник френският външен министър Жан-Ив льо Дриан.

Той приказва пред комисията по външни работи на долната камара на Народното събрание на Франция, означи в. " Фигаро ".

" Дискусията тече, само че от наша позиция тя е прекомерно мудна ", сподели Жан-Ив льо Дриан. Това " понижава възможностите за реализиране на съглашение за иранския атом, което да дава отговор на ползите на страните, в границите на реален период ". " Все още сме надалеч от постигането на съглашение ", сподели Льо Дриан.
 Русия оптимист за връщането на Съединени американски щати в иранската нуклеарна договорка
Русия оптимист за връщането на Съединени американски щати в иранската нуклеарна договорка

Коментар на Кремъл

Ядрената договорка беше подписана с Иран през 2015 година , с цел да се преодолее рецесията към нуклеарната му стратегия от непрекъснатата " петорка " от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и Германия. Предишният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп взе решението през 2018 година да се отдръпна от съглашението.

Джо Байдън неведнъж е алармирал за готовността си да върне Съединени американски щати към нуклеарно съглашение с Техеран.

Групата " пет плюс едно " (Русия, Англия, Германия, Китай, Съединени американски щати и Франция) води договаряния с Иран във Виена за възобновяване на нуклеарната договорка в първичния ѝ тип от предишния месец април.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР