Консултациите при президента са абсолютно безсмислени, прах в очите на

...
Консултациите при президента са абсолютно безсмислени, прах в очите на
Коментари Харесай

Борисов: Консултациите при Радев са безсмислени, на мен кой ми е актуализирал бюджета?

Консултациите при президента са безусловно безсмислени, прахуляк в очите на хората. Той се обърка като пате в калчище. В три талази на пандемията кой на мен ми е актуализирал бюджета, ние от кое място намирахме 50 лева за пенсионерите и пари за всички ограничения. Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов при визитата си в село Кръстава, където при пожар изгоряха шест къщи.

Бившият министър председател разяснява изявлението на президента, че корупционери стоят зад офанзивата против икономическия министър Кирил Петков по проблема с канадското му поданство.

" Първите, които подвигнаха завесата за това каква птица е назначил Радев, бяха " ИТН ", в Народното събрание освен това. Ние като партия, уважаваща закона, единствено питаме Конституционния съд. Ясно е, че в случай че не си български жител, не може да си министър. Каква мафия, какви 5 лева Спазвайте си Конституцията, ние нищо не желаеме от вас ", уточни Борисов.

" Не одобрявам на Радев приказките, че сме атакували Кирил Петков. Не, нападна го Има Такъв Народ, а ние внесохме запитване. Ние единствено попитахме може ли да бъде министър жител на друга страна. Ако се окаже по този начин, значи някой някъде е излъгал. Има Такъв Народ разнебити Асен и Киро, които вееха като знаме като най-успешни. Кацаров ли е сполучлив, който ни разболя и в този момент голямо количества ваксини се изхвърлят и препродават, вместо да се имунизират хората. Или Рашков, който притискаше кметове хиляди българи да не гласоподават. Кой е сполучлив и да го поддържа? Тези, на които не им спрягате имената, не ги знаете, тъй като нищо не са създали ", сподели още водачът на ГЕРБ.

Той бе безапелационен, че има неуспех в Министерство на вътрешните работи, във външната политика, опазването на здравето, стопанската система, финансите и селското стопанство. Затова и някогашният министър председател чака безапелационна победа на ГЕРБ на идващите избори.

С кое добре се е справило държавното управление? Ние нашия кабинет ще представим, единствено с цел да могат хората единствено да съпоставят. Искат актуализация, добре, само че да кажат защо. Аз се върнах от Братислава със 160 млн. евро за границата. Да отиде Радев, като е толкоз огромен посланик, и да се върне с 300 млн. Кое да актуализираме за границата? Има коли, нови джипове и униформи. Да провиснал няколко милиона и да ремонтират. Едно оборудване желае поддръжка. За Коронавирус какво би трябвало да се направи? Мен питаха ли ме от кое място се взимаха парите за рецесията и за лекарите, медицински сестри, за водачите на коли за спешна помощ. Нали са по-кадърни от нас, защот не го вършат?

Кой на мен ми е актуализирал бюджета с ограниченията 70/30 и 60/40? Радев излизаше всеки ден и споделяше да даваме и ние давахме. Някой актуализирал ли го е? Пари имат, просто те не схващат и не могат. Ето, да сложат Кирил Ананиев за министър на финансите и той ще им оправи сметките. Може да си приключил " Харвард " или на Луната, само че като не разбираш, казваш " дайте ми празен чек да го похарча ". Това ли ти е разбирането? Задавам въпроси. Те са толкоз популисти и в този момент ще кажат надали не който не ги поддържа, не желая да имат докторите или граничарите. Но кажете от кое място ще ги вземете и от кое място след това ще ги прибавите, тъй като бюджетът е политиката на държавното управление. Искам да видя в бюджета ще има ли парите за Автомагистрала " Хемус ", пък тогава ще поддържаме ", съобщи Борисов.

Според него, хората са се осъзнали и са видяли, че ръководещите освен се подиграват с страната, само че слагат под риск и здравето на хората.

" След тези избори всички партии би трябвало да си сменят реториката и да се съобразим с народа, както ни е подредил. Като си се провалил един път, повторно и трети път, не знам какво желаят. ГЕРБ може със всеки, който постави една стратегия с 10 или повече значими точки. Народът сподели, че никоя партия не може сама, само че и ГЕРБ не би трябвало да бъдат изчегъртани. Партиите като не желаят, народът ще ги изгони с камъни . Бих подкрепил трети мандат, само че би трябвало да сложим министър председател, който знае защо става въпрос. Трябва да махнат тези хора, да сложат свестни хора и да дойдат да кажат, че им трябват гласове, незабавно ще им дам. Но те сега виждате с какво се занимават - постове и се карат между тях. Сега им давам малко мотив да ме атакуван, само че да дойдат при хората и да ме атакуват, само че да дойдат при хората и да видят ", съобщи той.

По думите му полицейското принуждение е неприемливо и трябват съществени санкции.

" Трябват съответни санкции освен за служителите на реда, които са си надвишили пълномощията, само че и за тези, които ги атакуваха. И другите майки са ги раждали. Не би трябвало да се позволява да се стига до такива ексцесии. Младен Маринов не е отговорен. Той всичко, което е направил, го е направил вярно. Трябва да мерим с един критерий ", добави водачът на ГЕРБ.

Борисов съобщи, че миграция има от доста години.

" Като ме върнат, няма да има миграция . Като са некадърни, като са неорганизирани и крият миграцията, по този начин е. Година и половина нямаше Консултативен съвет. Ще има миграция, тъй като няма външна политика и дипломация ", посочи той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР