Консултативният комитет, отговарящ за политиките за управление на пандемията, се

...
Консултативният комитет, отговарящ за политиките за управление на пандемията, се
Коментари Харесай

Белгия въвежда задължително носене на маски за децата над 6-годишна възраст

Консултативният комитет, отговарящ за политиките за ръководство на пандемията, се събра за трети път в границите на три седмици, откакто белгийските лечебни заведения, претъпкани с пациенти с COVID-19, краткотрайно преустановиха всякакво неспешно лекуване. Министър-председателят Александър Де Кро, който приказва след съвещанието, назова обстановката " нетърпима ".

Там, където носенето на маска към този момент е наложително за възрастните, това към този момент ще важи за всички деца над 6-годишна възраст, в това число в учебно заведение. Детските градини и началните учебни заведения ще бъдат затворени от 20 декември - с няколко дни по-рано от плануваното за празниците в края на годината.

Средните учебни заведения ще преминат към хибриден график, като изпитите ще се организират персонално. Обучението в клас ще бъде прекратено, в случай че двама или повече възпитаници са инфектирани с вируса. Родителите също се предизвикват да ревизират постоянно децата си вкъщи.

Въпреки по-ранния апел на експертната консултативна група за по-ранно затваряне на хотелиерския отрасъл - в 20:00 ч., заведенията за хранене, питейните заведения и хотелите ще продължат да имат право да работят до 23:00 ч.

Разследват медици в Белгия и Франция за издаване на подправени документи за Коронавирус

От събота ще бъде неразрешено провеждането на публични мероприятия на закрито, на които се събират повече от 4000 души. Събитията на закрито с до 200 души могат да продължат от понеделник, стига всички да са седнали и с маски. За събития, на които участват повече от 50 души, гостите ще би трябвало да покажат годен документ за Коронавирус, който демонстрира, че притежателят му е имунизиран, възобновен или има негативен тест за COVID-19. Работата от разстояние ще продължи, като наличието на място ще бъде най-много един ден седмично.

Забраняват се всички събирания на закрито, като се изключи сватби, погребения, спортни събития и частни мероприятия вкъщи. Разрешени са спортни надпревари на закрито без аудитория. Макар че комисията не предложи да се възстановят така наречен балони, тя посъветва да се лимитират обществените контакти и да се употребяват комплекти за домашно тестване. Няма ясни ограничавания за обществените събития навън, като Комитетът декларира, че уредниците на събитията са виновни за контрола на тълпата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР