Консултативен референдум за независимост при ползване на данъчните ресурси се

...
Консултативен референдум за независимост при ползване на данъчните ресурси се
Коментари Харесай

Референдум за независимост на данъчните ресурси се провежда в италианските области Венето и Ломбардия

Консултативен референдум за самостоятелност при прилагане на данъчните запаси се организира в италианските области Венето и Ломбардия. Той стартира в 7 часа и ще завърши в 23 часа локално време.  

Според наблюдаващите, като консултативно, допитването има единствено политическо значение, тъй като се организира в две области, в които ръководи Северната лига. Поискаха го районните им шефове - Роберто Марони за Ломбардия и Лука Дзая за Венето. То е под надпис за „ Автономия ”, само че в реалност визира данъчните въпроси и потребление разликата от данъчните доходи за обществено развиване. Въпросът е дефиниран по-ясно в Ломбардия, че референдумът е в границите на националното единение за приемане на спомагателни самостоятелни форми за ръководство на ресурсите. При триумф на отговора „ да ”, не значи, че тези две области ще се отделят или ще получат специфичен статут, както съгласно Конституцията са Сардиния, Южен Тирол, Вал Даоста, Фриули и Сицилия.

В Ломбардия гласуването е електронно и това е първият в Италия избор по този метод. За задачата са закупени 24 000 таблета, като общата стойност на събитието коства 50 милиона евро против 14 милиона евро във Венето, където вотът е обичаен. Там е необходим кворум от 50%, а в Ломбардия няма такова условие. Проучване сочи, че ще гласоподават не повече от 26% от имащите право на глас.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР