Консултантската агенция J.D. Power проведе годишното си проучване със собственици

...
Консултантската агенция J.D. Power проведе годишното си проучване със собственици
Коментари Харесай

Ето кои са най-надеждните тригодишни коли

Консултантската организация J.D. Power организира годишното си изследване със притежатели на използвани коли и дефинира най-надеждните тригодишни коли в света. Лидерите са Lexus, Porsche и Kia, а новобранци в класацията са Land Rover, Alfa Romeo и Jaguar. Оценката се базира на отговорите на 33 000 респонденти.

Проучването на организацията е относително просто, само че пък през годините е потвърдило, че е много показателно. Специалистите интервюират 100 притежатели на коли от всяка марка и преброяват броя на проблемите, които те са срещнали в продължение на три употреба ан автомобила. Взимат се поради всички неизправности - от съществени проблеми, засягащи пътната сигурност, до проблеми в мултимедийната система, да вземем за пример.

Тази година водач в класацията стана Lexus. Японската премиум марка има 81 недоволства за 100 автомобила. Porsche се класира на второ място (86), а Kia се класира на трето място (97). Първите седем включват още Toyota (98), Buick (100), Cadillac (100) и Hyundai (101), до момента в който спечелилият от предходната година Genesis в този момент се класира едвам осми със 102 тъжби.

 Ето кои са най-надеждните тригодишни коли

Lexus побеждава в тази самобитна ранглиста на J.D. Power за девети път от 10 години, тъй че триумфът на японската марка не е неочакван. Марките Jaguar Land Rover и Chrysler също обичайно са в дъното на листата. Анализаторите акцентират, че надеждността на тригодишните коли нараства с всяка минала година. Например тази година приблизително за промишлеността са 121 казуса на 100 автомобила и това е най-хубавият индикатор от 32 години насам.

В същото време се вижда, че позициите на някои автомобилни производители доста се утежняват през годината. Например, Volkswagen пада от високата шеста позиция през 2019 година чак до дъното на листата, защото броят на жалбите от притежателите се е нараснал от 116 на 163. Що се отнася до класирането по модели, то за най-надежден автомобил е несъмнено Porsche 911 и това не е първият път, когато спортният автомобил от серията 991 е окуражителен за неговата надеждност.

Tesla за първи път се появява в рейтинга на организацията, само че заради особеностите на изчислението производителят на електрически коли е отвън класацията. Според критерия за надеждност електрическите коли на Мъск не са най-хубавите. Tesla събира 176 недоволства на 100 автомобила, което по нормалния метода би я класирало на четвърто място, само че изпод нагоре. Така американските електрически автомобили са в дъното на класацията с Land Rover, Alda Romeo и Jaguar.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР