Консултант по наемане на работна сила бе уволнен, тъй като

...
Консултант по наемане на работна сила бе уволнен, тъй като
Коментари Харесай

Уволниха българка, дискриминирала британски шофьор на...

Консултант по наемане на работна мощ бе уволнен, защото сподели на водач на камион, че не може да получи работа във компанията, тъй като е британец, написа metro.co.uk. 39-годишният Майкъл Фаулър кандидатствал за работа във компанията, чиято централа се намирала на 9 благи от вкъщи му в Сълисбъри, Уитлшир. Той обаче получил имейл от консултанта, виновен за назначенията - българката Пламена Иванова, в който пишело: " Нашите позиции изключват английски претенденти ".

От компанията Блу Глобъл разясниха, че госпожа Иванова е изгубила работата си поради този имейл, в който написа още: " Здравей, Майкъл. Ти британец ли си, тъй като нашите позиции изключват английски претенденти? " От компанията обявиха, че са " изцяло шокирани " от случилото се. Майкъл, който е водач от 12 години, е кандидатствал за позицията през интернет уебсайт. Обявата е била за водачи, които " да живеят и работят в Европейския съюз ". " Бях напряко унищожен, " споделя той. " Помислих, че съм прочел обявата неправилно, само че не бях объркал. "

Говорител на Блу Глобал удостовери, че госпожа Иванова към този момент не работи за компанията и сподели: " Отричаме всевъзможни обвинявания, че ние като бизнес дискриминираме по какъвто и да е метод претендентите за работа от Обединеното кралство. На никой претендент не е отхвърлен шанса за работа въз основа на неговата народност, възраст, раса, пол или полова ориентировка.

Можем да потвърдим, че ние третираме еднообразно кантидатите от европейска и английска народност и наемаме по едно и също време претенденти от Обединеното кралство, и от Европа. Всяко отклоняване от тази политика от който и да е член на екипа ще бъде глобено от компанията ни. Ще проверяваме изцяло съществено тези обвинявания. "

Източник Блиц
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР