Консултант е предупредил 3 години преди смъртоносното рухване на високоетажна

...
Консултант е предупредил 3 години преди смъртоносното рухване на високоетажна
Коментари Харесай

Инженер предупредил преди 3 г. за повреди по рухналата сграда във Флорида

Консултант е предизвестил 3 години преди смъртоносното срутване на високоетажна постройка в Южна Флорида, че има доказателства за огромни структурни увреждания в бетонната плоча под зоната й с басейна и доста пукнатини в подземния й гараж. Това оповестява в. " Ню Йорк таймс " през днешния ден, съобщи Ройтерс.
Още по тематиката
Голяма част от 12-етажната постройка в предградието на Маями Сърфсайд рухна в ранните часове на четвъртък, до момента в който жителите й спяха. Причините за тази покруса към момента остават незнайни, съобщи Българска телеграфна агенция.

Потвърдена е гибелта на четирима души до момента, а 159 души към момента не могат да бъдат открити. Спасителни екипи работят непрекъснато, като претърсват нестабилната планина от парчета.

Според в. " Ню Йорк таймс " инженерът и съветник Франк Морабито през октомври 2018 година е показал отчет, който е оказал помощ за правене на проекти за ремонт на постройката. Ремонтът е трябвало да стартира скоро.

Вчера управляващите на Сърфсайд разгласиха отчета на Морабито и от него стават ясни мащабите на повредите по бетона и армировката на постройката, евентуално породени от корозиращото деяние на пропития със сол въздух по крайбрежието на Южна Флорида.

В отчета на Морабито обаче няма индикации, че има риск постройката да рухне. В него се отбелязва, че тя има потребност от ремонт, тъй че да се резервира структурната целокупност на постройката и на нейните 136 жилището.

Според юриста Кенет Дайректър, представляващ асоциацията, която менажира жилищната постройка, тази седмица е трябвало да стартират точно ремонтните действия, само че нещата е можело да се развият по доста по-различен метод, в случай че притежателите са били известени, че корозията и пукнатините по постройката може да са сериозна опасност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР