Конструкцията на Панаирния мост е поставена в риск заради кръговото

...
Конструкцията на Панаирния мост е поставена в риск заради кръговото
Коментари Харесай

Кръговото на Водната палата в Пловдив „клати“ панаирния мост

Конструкцията на Панаирния мост е сложена в риск поради кръговото кръстовище на Водната палата, сигнализират инженери. Колите чакат по моста повече от 10 минути, с цел да преодолеят задръстването. Един автомобил е 1 звук, а този мост не е оразмерен да понесе такова натоварване. Той е планиран за придвижване на коли по него, а не за престой, какъвто се получава при огромна запушалка. Може би структурата скоро ще се компрометира, предизвестяват специалистите. Те дефинират кръга на Водната палата като неточност, защото двете посоки, които свързва - „ Цар Борис Трети Обединител “ и „ Марица Юг “, не са равностойни.

Кръгови кръстовища се построяват при съществуване на равностойни посоки, показват специалистите.

Те обаче не са сигурни, че казусът ще се реши и с пробив, тъй като главното запушване се получава в посока север-юг при пресичането на булевардите " Шести септември " и " Цар Борис III Обединител ". Ако не се откри решение за по-бързо прекосяване през това кръстовище, пробивът няма да помогне за скупчването на коли по Панаирния мост.

Другото предизвестие към градската администрация е, че построяването на пробив до Водната палата ще е доста комплициран план поради близостта на реката и невъзможността да се реализира задоволителна широчина за оборудването западно от моста.

Според експертите най-важно е да се " отпуши " кръстовището до Баня Старинна, както и да се приключи бул. " Северен ", с цел да се изведе трафикът от регионите " Тракия " и " Източен " към северната индустриална зона и автомагистрала " Тракия ", без да се постанова колите да минават през необятния център и Панаирния мост.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР