Конструкцията на Leica DG Summilux 9mm позволява използване на обектива

...
Коментари Харесай

Leica DG Summilux 9 mm – нов обектив за LUMIX G


Конструкцията на Leica DG Summilux 9mm разрешава потребление на обектива при всевъзможни условия
(снимка: Panasonic)

Panasonic пусна на пазара нов ултра-широкоъгълен обектив с закрепено фокусно разстояние и необятна бленда – L eica DG S ummilux 9mm F1.7 (приравнено към 35mm фотоапарат: 18mm) за серията LUMIX G, основана на стандарта Micro Four Thirds.

Leica DG Summilux 9mm (H-X09) се отличава с извънредно малко разстояние на фокусиране от 0.095m със степен на нарастване от 0.25x (приравнено към 35mm фотоапарат: 0.5x). Комбинацията от тези характерности разрешава да се подчертае наличието на обекта пред необятен назад във времето. Обективът може да се похвали още с висока описателност и равномерен, хубав боке резултат както при фотоси, по този начин и при видео, отговаряйки на строгите стандарти на LEICA.

Оптичната скица на обектива Leica DG Summilux 9mm F1.7 се състои от дванадесет детайла в девет групи, в това число две асферични лещи, две ED (Extra-Low Dispersion) лещи и една UHR (Ultra High Refractive Index) леща за дейно угнетяване на надлъжната хроматична аберация и хроматичната аберация на нарастването. С помощта на асферичните лещи се поправя и астигматизмът, като се реализира висока разграничителна дарба.

Оптичната скица на Leica DG Summilux 9mm F1.7 се състои от дванадесет детайла в девет групи
(снимка: Panasonic)

Освен това UHR (Ultra-High Refractive Index) лещата спомага за реализиране на отмерено качество на облика от центъра до периферията, като в същото време способства за понижаване на размера на обектива. Диаметърът на резбата за филтри е 55mm, а диафрагмата е със 7 ламела, формиращи кръговиден отвор.

Leica DG Summilux 9mm F1.7 дава опция за гладка и безшумна работа със системата за автофокус на фотоапарата при ръководство от датчика с оптималната скорост 240 фрагмента в секунда. При нелинейна конфигурация, степента на изместване на фокуса се трансформира, според от скоростта на въртене на гривната за фокусиране, до момента в който при линейна конфигурация фокусът се измества с тъкмо избрана степен при въртене на гривната за фокусиране. Чувствителността (степента на изместване на фокуса при въртене) може да бъде определена от 90 до 360 градуса, през 30 градуса, с цел да се конфигурира работата на фокуса.

Leica DG Summilux 9mm F1.7 има и изразително предимство във връзка с видеозаписа, защото е оборудван с механизъм за угнетяване на така наречен фокусно дишане – присъщ проблем при сменяемите обективи, предопределени за статични фотоси. Заедно с микро-стъпковия надзор на блендата за плавна смяна на експонацията, обективът дава опция за запис на видео с професионално качество.

Leica DG Summilux 9mm има извънредно малко разстояние на фокусиране от 0.095m
(снимка: Panasonic)

Със своите компактни размери и ниско тегло от единствено 130 грама, Leica DG Summilux 9mm F1.7 се отличава с изключителна преносимост, присъща за системата Micro Four Thirds. Здравата структура, устойчива на прах/водни пръски обезпечава висока надеждност и опция за приложимост на обектива в тежки условия и при ниски температури – даже до минус 10 градуса по Целзий.

LUMIX H-X09 е артикул, категоризиран за програмата LUMIX PRO. Тя е основана за поддръжка на консуматори на LUMIX чрез набор от преимущества, налични за членове на програмата освен в техните лични страни, само че и в страни, които те посещават за работа.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР