Конструкцията, която се намира на територията на Александровска болница, може

...
Конструкцията, която се намира на територията на Александровска болница, може
Коментари Харесай

Събарят стария строеж в Александровска за бъдеща детска болница

Конструкцията, която се намира на територията на Александровска болница, може да бъде съборена, в случай че не се усилят цената и периодите за осъществяване на бъдеща детска болница. Това сподели министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов, който взе участие в публично разискване за бъдещето на национална детска болница.
Още по тематиката
Обществената поръчка включва планиране и строителство, има подписан контракт с компания, която да извърши напътствията в публичната поръчка. Стойността на цялата социална поръчка е близо 78 млн.лв. без Данък добавена стойност, уточни още той.

Единственото нещо, което мога да употребявам са законовите благоприятни условия, с цел да мога да защитя ползите на всички, свързани с този предстоящ план. Имаме подписан контракт, само че в случай че бъде смутен, той носи неустойки.

Ако бъде удължен, компанията би трябвало да извърши заданието, каквото е по контракт. Затова решението, което може да бъде взето е постройката да бъде съборена, в случай че това влезе в цената на контракта и не се усилят периодите, такива каквито са заложени в контракта. Сградата да бъде съборена по най-безопасния метод и да подсигуряваме интереса на данъкоплатеца, че това няма да промени цената на процедурата. След диалози с компанията стана ясно, че те са подготвени на този вид. След това ще бъде показан още веднъж план за разискване. Ще бъде чуто и мнението на лекарите, които ще работят в тази постройка.

Предстои основаването на Обществен съвет, който ще бъде съвещателен орган и в него ще се включат всички заинтригувани страни, сподели още министър Ангелов. Крайното решение ще бъде такова, което е най-добре за българските деца, добави той.

До една година може да стартира построяването на нова постройка за национална детска болница. Това сподели пред публицисти Мая Пенчева, изпълнителен шеф на " Главболгарстрой " - фирмата-изпълнител на публичната поръчка за планиране и създаване на постройката.

До края на тази година, по думите на Пенчева, е допустимо да се унищожи съществуващата в този момент структура, която е на територията на Александровска болница. Пенчева не уточни дали структурата ще бъде разрушена механично или посредством следен гърмеж. Тя пое ангажимент за бистрота на процеса.

Събарянето няма да усили цената на плана, която е 78 млн.лв. без Данък добавена стойност, както и няма да се нарушат контрактуваните периоди - 42 месеца, увери Мая Пенчева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР