Конструктивна работа и единодействие по важните за държава дела пожела

...
Конструктивна работа и единодействие по важните за държава дела пожела
Коментари Харесай

НС да следва дневния ред на народа, поиска Караянчева

Конструктивна работа и единодушие по значимите за страна каузи пожела ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева при започване на съвещанието на законодателния орган. Тя подчертава върху идния празник на Съединението.

Да се покажем като народ постоянно свързан, цитира Караянчева Пенчо Славейков. Гражданите чакат от нас бързи и точни решения, счита парламентарният началник.

Дневният ред на Народното събрание не трябвало да опонира на дневния ред на народа.

Новата пленарна сесия на националното заседание бе открита по традиция с осъществяване на националния химн и химна на Европейския съюз.

ГЕРБ започнаха пленарната сесия със загатна за евроуспехите на страната ни.

В декларацията на ГЕРБ Цветан Цветанов нападна съперниците на партията, че не признавали достиженията на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
Все по-трудно се отдавало на опозицията на нападна властта. Колкото по-яростни са съперниците ни, толкоз по-трудно намират път към хората, посочи Цветанов.
Предстоящите следващата година избори за Екологичен потенциал и за локална власт щели да покажат по кой път хората желаят да върви страната.

Председателят на ПГ на ГЕРБ похвали триумфът на връщането в полезрението на Европейски Съюз присъединението на Западните Балкани към общността.

Не се тормозим, че ще се обезличим, в случай че се обединим по значими решения с опозицията, посочи Цветан Цветанов. Властта се стремяла в този момент да модернизира правосъдната система. Приоритет остава и битката с домашното принуждение. Намалявала се административната тежест със законови промени.

ГЕРБ гледа на държавния бюджет отговорно, стана ясно още от думите на Цветанов, който съобщи, че приоритет остава уравновесеният бюджет до 2020. Отговорно партията щяла да подходи към бюджета за идната година, увери шефът на ПГ на ГЕРБ.

Властта даде обещание и битка с киберпрестъпленията със съответните законови оферти. Куп законодателни промени готви болшинството за браншове като енергетика, опазване на здравето, поддръжка за финансовия пазар и други. Промени в здравно-осигурителния модел обмисля ГЕРБ, по тази причина ще има и необятен спор. През октомври ще влезе и Законът за хората с увреждания. До края на 2018 ще влезе Законът за обществените услуги.

Нека през новата сесия се стремим към единодушие, дано да изведем Българска над всичко, прикани Цветан Цветанов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР