Конструирането на роувъра е в разгара си, а наскоро върху

...
Конструирането на роувъра е в разгара си, а наскоро върху
Коментари Харесай

Демонстрираха на ВИДЕО как работи новият марсоход

Конструирането на роувъра е в разгара си, а неотдавна върху него бе конфигурирана многофункционалната камера SuperCam и двуметрова роботизирана ръка. Появи се първото видео, в което роувърът тества ръката-манипулатор.

По време на тестванията ръката инсталира 40-килограмов подробност в горната част на роувъра. Това потвърди освен силата на устройството, само че и неговата акуратност.

В рамките на бъдещата задача апаратът „ Марс-2020 “ ще се заеме с проучването на марсианския кратер, както и ще вземе проба от почвата, с цел да се потърсят следи от минал живот на планетата.

За облекчение на потреблението, роборъката е оборудвана с пет електродвигателя и пет "стави ", които разрешават на устройството да се огъва.

Ако погледнете по-отблизо, можете да видите, че в края на ръката-манипулатор е конфигурирана камера, пробивен механизъм и теоретичен инструмент за сканиране на обитаемата среда.

Ако всичко върви по проект, роувърът и другото научно съоръжение ще се насочат на Червената планета през юли 2020 година На галактическия модул ще му отнеме половин година, с цел да стигне до Марс. Наскоро учените избраха местата за кацане на новите марсоходи: те са платото Сирт и кратерът Джезеро.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР