Конституцията задължава министъра на правосъдието, когато има факти, които сочат

...
Конституцията задължава министъра на правосъдието, когато има факти, които сочат
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Конституцията ме задължава да сезирам пленума на ВСС

" Конституцията задължава министъра на правораздаването, когато има обстоятелства, които сочат редовно несъблюдение и тежко нарушаване на отговорностите на основния прокурор и уронване на престижа на правосъдната власт, да сезира пленума на Висш съдебен съвет за това ", изясни по Българска национална телевизия правосъдният министър Надежда Йорданова, която изиска оставката на Иван Гешев през днешния ден.  

" По делото Баневи, решението на Европейския съд по правата на индивида към този момент е влезнало, и България ще би трябвало да заплаща обезщетение за това нарушаване.

По случая Гебрев става въпрос за безучастие, тъй като ние имаме извършени дейности до избран стадий, производството е спряно, прокуратурата не работи с идентичен стандарт по другите групи случаи. Установените лица не са на територията на България, имаме други производства, при които отсъствието на отговорните лица не е спънка, тоза двоен стандарт на прокуратурата е недопустим. 

Друг случай е Жоси, промяна на благосъстоятелност, има в Търговския указател подадени бумаги, има други детайли, по отношение на предишни производства и това би трябвало да бъде огледано деликатно. Важни са последните констаттации на Екологичен потенциал по повод имунитета на Елена Йончева. 

За кюлчетатата и пачките трябваше да представим нови разнообразни случаи отвън стартиралата преди този момент процедура. " - аргументира се министърът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР