Конституцията в Турция не работи и е погазвана. Това е

...
Конституцията в Турция не работи и е погазвана. Това е
Коментари Харесай

В Турция конституцията не значи нищо

Конституцията в Турция не работи и е погазвана. Това е мнението на водача на опозиционната Републиканска национална партия Кемал Кълъчдароглу, съобщи „ Хюриет дейли нюз “.

Опозиционният водач уточни, че след опита за боен прелом и въвеждането на изключително състояние (което е в действие и до днес) правосъдната система е в цялостен безпорядък и съдилища на по-ниска инстанция подценяват решенията на Конституционния съд.

„ Дойдохме до миг, в който правосъдните управляващи даже не се одобряват между тях. Стигнахме до миг, в който съд на по-ниска инстанция споделя, че не приема решението на Конституционния съд “, съобщи Кълъчдароглу, визирайки задържането на двама публицисти.

Истанбулският съд подцени решението на Конституционния съд, че задържането на публицистите Шахин Алпай и Мехмет Алтан нарушава човешките им права. „ Член 153 от конституцията споделя, че решението на Конституционния съд е финално “, уточни опозиционният водач.

По думите му изключителното състояние би трябвало да включва единствено ограничения, директно наранени с националната сигурност. Кълъчдароглу съобщи, че сега не е по този начин. След опита за прелом през 2016 година в Турция беше въведено изключително състояние, а Реджеп Ердоган и ръководещите бяха разкритикувани за арестуването на хора, противопоставящи се на режима.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР