„Конституцията не трябва да се прави само от юристите, в

...
„Конституцията не трябва да се прави само от юристите, в
Коментари Харесай

Депутат от последното ВНС: Конституцията не трябва да се прави само от юристи

„ Конституцията не би трябвало да се прави единствено от юристите, в нея са залегнали още доста други неща. В нея има политическа философия и визия за това какво е национална общественост, етническа група – не постоянно юристите по най-сполучлив метод позволяват цялата тази проблематика “, разяснява в предаването „ Тази заран “ по бТВ проф. Михаил Неделчев - книжовен критик и учител, народен представител от последното Велико национално заседание.

Не виждам прилики с това време в този момент, сподели той.

„ Всички виждаме, че обществото е достигнало да някакъв лимит, само че това не е лимитът, който беше доближат през 1988 година Сега България е член на Европейски Съюз и НАТО, обстановката е друга. Усещането за лимит е от насъбраното чувство за неправда “, уточни професорът.

„ Идеята за нова конституция тогава породи на Кръглата маса по предложение на Стоян Ганев и ужасно ни хареса, тъй като тогава зрееше във въздуха концепцията да се възвърне българската държавност и националност “, спомни си проф. Михаил Неделчев.

„ Други страни, които също излизаха от тоталитарната система, постъпиха по дрег метод. Те пъво направиха избори и чак по-късно вършиха своите конституции “, уточни той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР