Конституцията не може да бъде парцал, с който някои хора

...
Конституцията не може да бъде парцал, с който някои хора
Коментари Харесай

Атанас Зафиров, БСП: Конституцията не може да бъде парцал, с който някои хора да се опитат да избършат гузната си съвест

Конституцията не може да бъде парцал, с който някои хора да се опитат да избършат гузната си съвест - по този начин депутатът от Българска социалистическа партия Атанас Зафиров отговори на въпроса дали социалистите ще вземат участие в диалозите за смяна на главния закон.

Пред Българска национална телевизия той уточни, че социалистите биха се съгласили с отпадането на статута на служебните държавни управления. Според Зафиров те са дискредитирани и не работят по метода, по който би трябвало.

" Скоростното премахване на основния прокурор е част от шумно прокламираната и лелеяна правосъдна промяна, която започва като фарс и рисува да приключи като правосъдна злополука " - по този начин депутатът разяснява рокадите в прокуратурата.

Напомни, че единият от новоприетите правосъдни закони е даден за пояснение в Конституционен съд, а другият е с наложено несъгласие. Според Атанас Зафиров президентът Румен Радев е избързал с издаването на указа за освобождение на Иван Гешев.

" Говори се, че това е част от някаква негласна спогодба за оставане на спецслужбите в областта на въздействие на президентството, само че забележимата част е назначението на зам.-главния прокурор, който беше част от служебните кабинети на Радев ".

Изтъкна, че с назначението на Борислав Сарафов за и.д. основен прокурор, до момента в който продължава да е шеф на националното разследване, се концентрира прекалено много власт в един човек.

" И на господин Гешев беше открит заслужен излаз, той влиза в политиката. Това ще бъде 251-ата партия, само че това, което той споделя, е доста значимо и в случай че той в действителност го има вяра, аз му поисквам триумф. Никой не обърна внимание на едно от изреченията, казани от някогашния основен прокурор - той сподели, че корупцията и кражбите са се трансформирали в държавна политика и най-силната прокуратура е безсилна да се бори с това. В устата на един основен прокурор такова самопризнание е извънредно ", сподели Атанас Зафиров.

Той разяснява и номинацията на Даниел Лорер за еврокомисар от ПП-ДБ.

" Изумително е нахалството, с което една парламентарна група от 30 и не знам какъв брой индивида се пробва да овладее всички постове в страната, в това число и еврокомисаря. Не по-малко удивителен е методът, по който техните съдружни сътрудници са подготвени на всичко и се съгласяват на всевъзможни унижения ".

Според Атанас Зафиров Европейската комисия ще избере еврокомисар от ЕНП/ГЕРБ и най-вероятно ще бъде жена.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР