Конституцията не е виновна за блокирането на работата на парламента,

...
Конституцията не е виновна за блокирането на работата на парламента,
Коментари Харесай

Проф. Неделчев: Проектите, които се сменят един след друг не са партии

Конституцията не е отговорна за блокирането на работата на Народното събрание, отговорни са депутатите. Нашият Основен закон е добър. Това съобщи литературният критик, политик и държавник проф. Михаил Неделчев пред БГНЕС.

Проф. Неделчев беше депутат от Съюз на демократичните сили в Седмото Велико национално заседание, което одобри през 1991 година Конституцията на Републиката.

Той акцентира, че през днешния ден политизацията е достигнала трагични размери. „ Нещата са стигнали до там, че не можеш да кажеш една добра дума за своя конкурент, тъй като електоратът ще те намрази “, сподели по Българска национална телевизия проф. Неделчев и добави, че при започване на 90-те години, макар огромното опълчване политиците са си говорели между тях.

Проф. Неделчев акцентира, че работата на депутатите не е лесна, както наподобява в профил.

„ Хората гледайки в профил, мислят, че депутатството е огромна забава и се получават огромни пари. Депутатството е напрежение и доста тежък труд. Колкото повече одъртявам, толкоз по-голямо почитание изпитвам към всички, които се занимават с политика. Натъжаваме когато чувам омразата “, съобщи някогашният депутат.

Той е изрично за партиите.

„ Без партии не може да се прави парламентарна народна власт. Тези планове, които се сменят един след различен не са партии. В естествените партии се взимат групови решения и се работи за тяхната реализация. В момента решенията се взимат пъкъл хок, което не е вярно “, акцентира проф. Неделчев.

Той прикани за стабилизиране парламентаризма и парламентарната система. „ В самите партии би трябвало да осъзнаят, че би трябвало да работят за самата партия. Трябва да се взимат групови решения, а не да излиза единствено един човек и да споделя какво да се прави. Трябва партиите да работят като партии. Предварително би трябвало да огласяват желанията и тактиките си, а не да работят в интрига “, сподели проф. Неделчев.

Той уточни, че огромният капан, който е заложен, че за всяка смяна в Конституция би трябвало да се привиква Велико народно събрание.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР