Конституцията може да я пипаме само след обществен консенсус. Това

...
Конституцията може да я пипаме само след обществен консенсус. Това
Коментари Харесай

Димитър Ковачевски: Конституцията може да я пипаме само след обществен консенсус

Конституцията може да я пипаме единствено след публичен консенсус. Това съобщи през днешния ден министър председателят на районен съд Македония Димитър Ковачевски, който посочи, че не е планувано осъществяване на лидерска среща.

Дебатът за измененията в конституцията, съгласно него, би трябвало да стартира на експертно равнище, тъй като първо би трябвало да се напишат измененията в конституцията, с цел да видят жителите и всички останали по какъв начин наподобяват, съобщи БГНЕС.

„ Това ще бъде направено от специалисти от Министерство на правораздаването, академични преподаватели, а евентуално и представители на политически партии. Относно включването на всички политически партии, естествено, че те ще бъдат включени в самия развой, защото конституционните промени плануват присъединяване на всички в Народното събрание и ще премине през няколко стадия “, посочи Ковачевски.

За започването на договаряния на районен съд Македония за участие в Европейски Съюз е належащо българите там да бъдат вписани категорично в конституцията на страната. Невъзможността за приемане на конституционните промени значи прекъсване на процеса на договаряния с Европейски Съюз, напомни преди дни и министърът на външните работи Буяр Османи. Той акцентира, че без значение кое държавно управление ще бъде на власт, ще би трябвало да реализира тези конституционни промени.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР