Конституцията може да бъде или пътеводител, лек за обществените проблеми,

...
Конституцията може да бъде или пътеводител, лек за обществените проблеми,
Коментари Харесай

Радомир Чолаков: Конституцията може да бъде или пътеводител, или атомна бомба

Конституцията може да бъде или справочник, лек за публичните проблеми, или да се трансформира в атомна бомба, която да погребе всичко под себе си. Затова би трябвало да се борави доста деликатно с този документ. 

Това предизвести ръководителят на Конституционната комисия Радомир Чолаков от парламентарната група ГЕРБ-СДС по време на разискванията за измененията в Конституцията. 

" Страстите бушуват, а времето ни е извънредно малко. Точно по тази причина от всеки от нас се желае да надмогне себе си. Започва процедурата сред първо и второ четене, всички правилни решения се съдържат в страницата на отчетите, които прочетохме. Ако можем да ги осмислим и възприемем, всичко този път ще свърши добре.

Колеги, делото, с което сме се заели - както щете да ви звучи, е толкоз значимо и толкоз огромно, че персонално аз съм подготвен да направя всякаква жертва и да понеса всякаква вреда, единствено и единствено то да приключи добре. Защото, в случай че позволим на суетата и на нагона за превеси да надделеят, Бог да ни е на помощ и нека да не му е омръзнало да пази тази измъчена страна ", 

прочувствено разяснява Чолаков.  “Нашата задача в този момент, поучени от предишните неточности, не е да обявим безусловната капитулация на прокуратурата, като я обезличим, а в противен случай, да й помогнем да си стъпи на краката и да стартира да си извършва съзнателно и отговорно, предоставените й функционалности, тъй като, в случай че допуснем противоположното и някоя друга конструкция - правосъдна или държавна, се почувства победител и изиска цялостния погром на прокуратурата, по-късно ще последват нови и нови войни ", безапелационен бе Чолаков. 

Въпреки това той е оптимист, че делото на депутатите ще се увенчае с добър край. " Изменението на Конституцията от 2015 година е признато тъкмо по това време, времето на коледния пост. Резултат е пагубен. Политическата система стигна до такава рецесия, че единствено нова смяна на Конституцията, сегашната, може да оправи това. 

Вторият погром беше смяната на Изборния кодекс в навечерието на Разпети петък. Виждате какви са следствията - цялостен погром на доверието в изборите и още по-голяма рецесия на политическата система ",

продължи депутатът. Графикът на ръководещите и Движение за права и свободи е измененията да бъдат признати преди коледните празници. Това се постанова поради приемането на страната в Шенген. Измененията, чийто фокус са промени в правосъдната власт, се наблюдават от интернационалните сътрудници. Така през днешния ден, на 8 декември, се чака да бъдат признати на първо четене промените и да се гласоподава да има 7-дневен период за оферти преди второ четене, което да бъде на 15 декември, а на 22-и промените да бъдат дефинитивно признати.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР