Конституцията е дала свобода на народните представители кой измежду всичките

...
Конституцията е дала свобода на народните представители кой измежду всичките
Коментари Харесай

Доц. Наталия Киселова: Депутатите показват неуважение към конституцията

Конституцията е дала независимост на народните представители кой всред всичките определени да бъде техен ръководител. В този смисъл, няма спънка те да потърсят някой, който да дава отговор на избрани критерии, с цел да може да дадат за него своето доверие.

Това съобщи в студиото на Euronews PrimeTime конституционалистът доцент Наталия Киселова.

„ Тук концепцията е била да бъде задоволително умел, безпристрастен, в това време допустим... единствено че станахме очевидци, че всяка от парламентарните групи държи на своите си предубеждения. Не виждам какъв е казусът да се избере ръководител от по-малка парламентарна група и да се отпуши процедурата и да приключи конституирането на Народното събрание “, акцентира доцент Киселова.

Тя е безапелационна, че конституцията в тази си част е ясна – на своето първо съвещание, ръководено от най-възрастния, поставят клетва народните представители и избират ръководител и зам.-председатели.
Не знам какъв брой по-ясна може да бъде нормата. В този смисъл, в случай че в този момент кажем, че разпоредбите нямат значение, оттук нататък те ще са склонни да нарушават всяко едно предписание. Те демонстрират едно не просто пренебрежение към конституцията, а неспособност даже да водят човешки диалог.
Конституционалистът обясни, че опцията за разформироване минава през избор на ръководител, т.е. това Народно заседание няма по какъв начин да бъде необуздано, в случай че не бъде определен негов ръководител.

„ През цялото време се чудим каква е задачата в държанието на народните представители. Какво сега желаят те? Това, което се случва, демонстрира едно неуважение на разпоредбите и нита една от двете по-големи парламентарни групи не желае да отстъпи “, разяснява още доцент Киселова.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР