Конституционният съд взема една от сградите на Българската банка за

...
Конституционният съд взема една от сградите на Българската банка за
Коментари Харесай

Конституционният съд взема бившия офис на БНП Париба в София

Конституционният съд взема една от постройките на Българската банка за развиване - някогашният офис на БНП Париба на столичния бул. " Цар Освободител " №2. Това реши Народното събрание.

Според плана на решение, който депутатите утвърдиха, Министерският съвет е задължен да придобие и даде постройката на висшите съдии.

" Министерският съвет на Република България да предприеме нужните дейности съгласно своите пълномощия да придобие и да даде на Конституционния съд постройката на Българската банка на развиване ", гласи текстът на документа. Сред вносителите са партийните водачи Бойко Борисов, Кирил Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов и Мустафа Карадайъ, както и депутатите Десислава Атанасова и Делян Пеевски.

В претекстовете си те показват, че Конституционният съд е изпратил писмо до премиера на 9 май, в които упорстват за нова постройка, в която да могат да работят обикновено. В момента Конституционен съд няма лична постройка, а се обитава в тази на Министерския съвет.

Решението мина бързо и без разногласия със 165 гласа " за ". Въздържаха се двама от ПП-ДБ. " ИТН " и Радостин Василев не гласоподаваха.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР