Конституционният съд ще реши дали този ВСС е легитимен. Имаме

...
Конституционният съд ще реши дали този ВСС е легитимен. Имаме
Коментари Харесай

Стоев: Процедурата за нов главен прокурор продължава минимум 2,3 месеца

„ Конституционният съд ще реши дали този Висш съдебен съвет е законен. Имаме ясно написана процедура в закона за съдената власт, в седемдневен срок трябва да се избере заместник на основния прокурор до избирането на нов ". Това съобщи пред публицисти ръководителят на парламентарната правна комисия Стою Стоев. " Сега най-важното е да забележим дали събитията сега ще трансформират мотивацията на останалите сили за смяна в Конституцията ", сподели още той пред Нова телевизия.
Прочетете още
" Процедурата по избора на основен прокурор продължава най-малко 2,3 месеца ", уточни ръководителят на правната комисия.

На въпрос дали отстраняването на Иван Гешев е политически акт, Стоев разяснява: " Имаше сносно стимулирани претенции от някогашни правосъдни министри - от госпожа Надежда Йорданова, господин Янаки Стоилов, съвсем с единогласие тогава беше отхвърлено предлагането за премахване на основния прокурор и в този момент в една скоростна процедура го освобидиха ". 

" Сега най-важното е да забележим дали събитията сега ще трансформират мотивацията на останалите сили за смяна в Конституцията ”, безапелационен е той. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР