Конституционният съд отклони искането на 49 народни представители, свързано с

...
Конституционният съд отклони искането на 49 народни представители, свързано с
Коментари Харесай

Конституционният съд реши: Без референдум за еврото

Конституционният съд отклони настояването на 49 народни представители, обвързвано с предложение за производство на народен референдум за лв.. Това излиза наяве от решение на съда.

Въпросът на Инициативния комитет бе „ Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена публична валута в България до 2043 година? “

В съвещанието участваха дванадесет конституционни съдии. Решението е признато с единогласие в частта от диспозитива, с която настояването се отклонява.

В частта от диспозитива, с която настояването се отхвърля, решението е признато с 11 гласа „ за “, с изключително мнение на арбитър Янаки Стоилов и със мнение на арбитър Атанас Семов.

На 7 юли парламентът отхвърли предложението за производство на народен референдум с въпрос „ Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена публична валута в България до 2043 година? “. Решението беше обжалвано от парламентарните групи на „ Възраждане “ и „ ИТН “, както и от самостоятелния народен представител Радостин Василев.

В края на юли Конституционният съд позволи за разглеждане всъщност настояването на 49 народни представители.



Докато конституционните съдии заседаваха, т.е. още преди решението им да бъде оповестено, от „ Възраждане “ организираха невиждан митинг пред институцията – страж на главния закон, като струпаха скотски изпражнения и бали сено, палиха димки, изгориха плашило на новия парламентарен арбитър Десислава Атанасова, за малко пламтя и автомобил.

Още преди произнасянето на съда, водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов съобщи: „ Конституционният съд през днешния ден ще извърши закононарушение “. И добави: „ Тези хора, които ще го извършат, заслужават пожизнен затвор без право на подмяна “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР