Конституционният съд отхвърли искането на 60 народни представители за установяване

...
Конституционният съд отхвърли искането на 60 народни представители за установяване
Коментари Харесай

Валери Жаблянов няма да се върне на поста зам.-председател на парламента, реши КС

Конституционният съд отхвърли настояването на 60 народни представители за определяне на противоконституционност на решение на Народното събрание от 21 февруари, с което е освободен Валери Жаблянов от поста зам.-председател на Народното събрание, оповестиха от съда. Мотивите ще бъдат оповестени в допълнение.

Мнозинството в профил от поста зам.-председателя на Народно събрание Валери Жаблянов при започване на годината, откакто депутати от ГЕРБ и Обединени партриоти желаеха оставката му.

Причина за отстраняването на Жаблянов стана текст от декларация на Българска социалистическа партия срещу Луковмарш. В нея имаше част, която гласи, че „ Народният съд е належащо и неизбежно военновременно правосъдие”.
Българска социалистическа партия поддържа Валери Жаблянов и се извини на репресираните през комунистическия режим "Смятаме, че дневният ред в обществото е напълно различен и друг “, сподели Кирил Добрев
Текстът изчезна от декларацията, а социалистите се разграничиха от тези думите. Оказа се, че създател е Валери Жаблянов.

След това „ Българска социалистическа партия за България “ апелира с 60 подписа в Конституционния съд освобождението на Валери Жаблянов като заместник-председател на Народното събрание.
Левицата внесе 60 подписа в Конституционния съд против освобождението на Валери Жаблянов Очакванията на депутатите са той да бъде върнат на поста
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР