Конституционният съд на Косово отхвърли призива на премиера Албин Курти

...
Конституционният съд на Косово отхвърли призива на премиера Албин Курти
Коментари Харесай

Конституционният съд на Косово отхвърли предсрочните избори

Конституционният съд на Косово отхвърли апела на премиера Албин Курти за образуване на предварителни избори. Кабинетът му получи избор на съмнение, а съдът поддържа декрет на президента, даващ право на противниците на Курти да сформират ново държавно управление.

В Косово се развихри политическа рецесия след вота на съмнение към държавното управление на Курти през март – по-малко от два месеца откакто той встъпи в служба.

Докато Курти, модернизатор, който се престраши да се пребори с властта на „ остарялата армия ”, прикани за предварителни избори, неговият противник президентът Хашим Тачи разпореди на партията, която приключи втора след изборите през октомври да образува ново държавно управление незабавно.

След като прегледа жалбата на партията на Курти, Конституционният съд съобщи, че “спорният президентски декрет ” е “в сходство ” с конституцията.

Поддръжниците на Курти реагираха бързо и приканиха за народен митинг на 5 юни.

По-рано през днешния ден те се събраха на многохиляден „ експериментален митинг ” в центъра на Прищина преди излизането на решението на Конституционния съд на Косово. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР