Конституционният съд на Берлин реши в сряда, че регионалните парламентарни

...
Конституционният съд на Берлин реши в сряда, че регионалните парламентарни
Коментари Харесай

Конституционният съд на Берлин нареди да бъдат повторени изборите от 2021 г.

Конституционният съд на Берлин реши в сряда, че районните парламентарни избори би трябвало да бъдат повторени поради " безредните "  условия в изборните секции, които е допустимо да са повлияли на резултата от гласуването, съобщава .

Изборите се организираха през септември 2021 година паралелно с федералните избори и с Берлинския маратон, до момента в който бяха в действие и засилените ограничения срещу COVID-19.

Решението от сряда, което би трябвало да бъде изпълнено в границите на 90 дни, обгръща и изборите за 12 регионални съвета. 

Съдът стимулира решението си с дългото очакване на опашки и краткотрайното затваряне на изборните секции, както и изчезнали или сбъркани бюлетини.  

Според берлинския вестник Tagesspiegel управляващите на града са определили 12 февруари като дата за новото осъществяване на избори. 

Регионалното държавно управление в Берлин се управлява от кмета на социалдемократите (SPD) Франциска Гифи в коалиция с природозащитниците на Зелените и крайнолявата партия Die Linke.

Според изследване, оповестено в сряда от института INSA, Германската социалдемократическа партия ще получи 20% от гласовете, в случай че повторните избори се проведат в неделя, съвсем същото като Зелените (20%) и опозиционният Християндемократически съюз (21%).  " Левите "  биха спечелили единствено 12% от гласовете, показва изследването, извършено онлайн от 1000 души. 

Гласоподавателите в 431 от повече от 2250 изборни секции в Берлин също би трябвало да гласоподават наново и на федералните парламентарни избори, реши предходната седмица Долната камара на Народното събрание на Бундестага. Не се чака повторното осъществяване на изборите да окаже въздействие върху състава на федералното държавно управление. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР