Конституционният съд (КС) очаквано отказа да гледа искането на президента

...
Конституционният съд (КС) очаквано отказа да гледа искането на президента
Коментари Харесай

Циркът нова конституция приключи окончателно

Конституционният съд (КС) предстоящо отхвърли да гледа настояването на президента Румен Радев, в границите на което трябваше да се произнесе дали образуваната в Народното събрание от ръководещите конституционна комисия опонира на главния закона. Основният мотив е, че ГЕРБ към този момент гласоподава за закриването ѝ. Така делото става безпредметно и Конституционен съд връща на президента настояването му. Това е записано.

Очакван край

Това е последната стъпка от цирка " нова конституция ", проведен от ръководещите. Приемането на нов главен закон през лятото в пика на антиправителствените митинги. Той даде обещание да подаде оставка в деня, в който Народното събрание вземе решение за привикване на Велико национално заседание, което пък да одобри нова конституция. Още тогава стана ясно, че Велико народно събрание няма да има, защото за него са нужни над 160 депутатски гласа, а Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи оповестиха, че няма да поддържат концепцията.

Въпреки това, като непрестанно отричаха, че задачата им е да завоюват време, в което антиправителственото неодобрение да отслабне и кабинетът да изкара мандата си.

Мъртвородената комисия
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР