Конституционни промени и сформиране на правителство са обсъдили на срещата

...
Конституционни промени и сформиране на правителство са обсъдили на срещата
Коментари Харесай

Борисов потвърди, че има съгласие между ГЕРБ и ДПС за промени в конституцията, свързани с правосъдието

Конституционни промени и съставяне на държавно управление са разискали на срещата си водачите на ГЕРБ и Движение за права и свободи Бойко Борисов и Мустафа Карадайъ. Това описаха самите те след края на срещата, която продължи повече от половин час.

„ Ние споделихме на срещата, че в това Народно заседание евроатлантическите обединения на база полезности и правила могат да образуват конституционно болшинство, тъй като правосъдната промяна минава през промени в конституцията “, сподели Карадайъ и заключи, че това е още една тематика, по която могат да продължат диалозите. ГЕРБ им обяснили, че считат да се срещнат с представители на всички партии. Същото мислят да създадат и от Движение за права и свободи.

„ Ако ни потрябва конституционно болшинство, е хубаво да имаме поддръжката и на други партии “, сподели Борисов след края на срещата. Той още веднъж съобщи, че желае да се коалира с ПП-ДБ, само че желае да има още по-широка поддръжка по тематиките за правосъдната система, Европа и НАТО, с цел да се „ успокои страната “.

Борисов удостовери, че има единодушие сред ГЕРБ и Движение за права и свободи за промени в конституцията, свързани с правосъдната промяна. На едно мнение били и за съставянето на бюджета.

Карадайъ показа, че сега „ не го виждат “ да поддържат държавно управление на ПП-ДБ и ГЕРБ.

„ Те споделиха, че първите две парламентарни групи, които имат задоволително народни представители за болшинство, водят диалози в тази посока. Ние споделихме, че за правосъдната промяна е нужно да има конституционно болшинство и да се създадат конституционни промени “, сподели водачът на Движение за права и свободи.

„ В това Народно заседание има нещо, което е по-различно от другите – в старта на Народното събрание има воля за диалози, като ние се надяваме те да прераснат в градивен разговор “, сподели още той.

„ Първите две политически партии в този парламент могат да образуват болшинство “, уточни Карадайъ.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР