Конституционната реформа не трябва да бъде на всяка цена. Това

...
Конституционната реформа не трябва да бъде на всяка цена. Това
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Конституционната реформа не трябва да бъде на всяка цена

Конституционната промяна не би трябвало да бъде непременно. Това сподели пред публицисти в Народното събрание водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов. 

„ Моделът, който за нас е добър, е този, който е в Съединени американски щати – министърът на правораздаването е и основен прокурор. Големият проблем е, че там има построена институционална народна власт, до момента в който при нас няма. Като си помисля у нас какви хора стават министри на правораздаването, би било извънредно рисково той да е и основен прокурор, само че за в бъдеще най-хубавото решение е това ”, добави още Костадинов.

„ Една част от нещата, които в този момент се декларират като предпочитание, даже за унищожаване института на основния прокурор, го приказваме от две години, това е наша концепция, бихме подкрепили такова предложение. Много постоянно Пеевски е в стаята на " Продължаваме промяната - Демократична България ". Въпросът е за какво търсят поддръжката на четвъртата, а не на третата политическа мощ. Ние бихме подкрепили промени в Конституцията, имаме наши оферти, които ще внесем в Комисията по конституционни въпроси ”, разяснява Костадинов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР