Конституционалистите трябва да кажат дали може да има промяна в

...
Конституционалистите трябва да кажат дали може да има промяна в
Коментари Харесай

Първан Симеонов: България 2 години си живее в предизборна кампания. Партиите отвикват да управляват

Конституционалистите би трябвало да кажат дали може да има смяна в Конституцията в границите на обикновено Народно събрание, с цел да може да има интервал, в който служебното държавно управление да има по време на работещо Народно заседание. Това ще реши доста от проблемите, които имаме със служебния кабинет, когато няма парламент - ще се одобряват законите, ще има надзор над изпълнителната власт. Това уточни пред bTV политологът Димитър Аврамов.

Според него има " реплика на политика ", изключително с слагането на " евроатлантическото болшинство " на дневен ред.

" В България има единодушие за евроатлантическо болшинство - Движение за права и свободи влиза, Янев влиза и се намират депутати, които да се причислят към него. Ще има квалифицирано болшинство. Но в това няма наличие. Има мантра от всевъзможни сили, че дадена партия е зло, което официално пречи на съдействието, а изпод на терена на задкулисието то си върви ", уточни още Аврамов.
Според Първан Симеонов в идващите месеци ще забележим предизборна акция в Народното събрание.

Освен това ще следим " политическо двуличие ".
" Ще чуем акцентите на главните обединения, в случай че не се случи някакво знамение за договаряне на кабинет. За страдание България 2 години си живее в предизборна акция. Партиите отвикват да ръководят и стартират да се състезават за властта, без да желаят да я упражняват ", съобщи Симеонов, представен от novini.bg.

" Има формули, само че те би трябвало да минат през още едни избори. Електоратът на Демократична България не би разрешил диалози с ГЕРБ в този момент. Идва време за нюанси. Изкопахме големи окопи сред лагерите и в този момент не можем да ги прескочим. Във време на война България би трябвало да е постоянна. Партньорите на Запад няма да ни траят дълго да си играем тук ", добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР