Констатирано е, че д-р Хинов не е получавал допълнително възнаграждение,

...
Констатирано е, че д-р Хинов не е получавал допълнително възнаграждение,
Коментари Харесай

КПКОНПИ не установи конфликт на интереси при управителя на МБАЛ Поморие

Констатирано е, че доктор Хинов не е получавал в допълнение заплащане, обвързвано със подписания контракт

След Бургаския  и Комисията за противопоставяне на корупция и за лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ) не откри нарушаване и спор на ползи от шефа на „ МБАЛ – Поморие “ ЕООД и „ Медицински център I “ ООД – доктор К. Хинов.

КПКОНПИ постанови Решение по отношение на подадени до нея сигнали от общинските управления на Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Политическа партия, както и от лекари на самостоятелна процедура, по отношение на шефа на МБАЛ Поморие доктор Кирил Хинов, в качеството му на разположение, заемащо висша обществена служба.

По отношение на заеманата служба шеф, надлежно на МБАЛ Поморие и МЦ 1 и подписания контракт сред тях за образна диагностика, Комисията стига до умозаключение, че „ от спецификата на предмета на контракта следва, че същият е подписан на първо място в полза на даването на по-пълноценна здравна грижа за жителите на община Поморие, т.е. насочен е към угаждане на публичния интерес “. Констатирано е, че доктор Хинов не е получавал в допълнение заплащане, обвързвано със подписания контракт, което обуславя извода за „ липса на полза, което също води до неналичието на частен интерес “.

По отношение на едновременното заемане на длъжността „ шеф “ в МБАЛ Поморие и МЦ1, Комисията заключава, че „ несъответственост по смисъла на §1, т.7 от ДР на ЗПКОНПИ е заемането на друга служба или осъществяването на активност, която според Конституцията или закон е несъвместима с ситуацията на лицето, заемащо висша обществена служба, като способени да се произнесат  за това са съответните органи по избора или назначението на лицата, заемащи висша обществена служба, каквато е и откритата правосъдна процедура “.

Не се открива и спор на ползи, каквито са изказванията на лицата, подали сигнала, във връзка с обвързвано с доктор Хинов лице, което е едноличен притежател и шеф на „ Доктори “ ЕООД, поради „ липса на извършени пълномощия по работа от страна на шефа на МБАЛ Поморие “.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР