Констатирани са нарушения в Пирогов и задлъжнялост на болницата. Болницата

...
Констатирани са нарушения в Пирогов и задлъжнялост на болницата. Болницата
Коментари Харесай

Здравният министър очаква прокурори в Пирогов, състоянието на болницата било плачевно

Констатирани са нарушавания в „ Пирогов " и задлъжнялост на болничното заведение. Болницата е в неприятно финансово състояние. Това съобщи министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков, преди съвещанието на парламентарната комисия по опазване на здравето, представен от БГНЕС.

" Има злоупотреби в самата болница. Аз имам одитен отчет, който съм показал на премиера, на проф. Ангелов, и съм дотук ", съобщи здравният министър, наблягайки, че има финансови злоупотреби. Той посочи, че има нарушавания, които са видяни в одитния отчет, изготвен от инспектората на здравното министерство, като предстоят и други инспекции.

„ Аз повече няма да споделям, тъй като чакам и прокурорски инспекции ", сподели още Хинков, като разясни, че има нарушение на разпоредбите за добър мениджмънт изобщо и финансова дисциплинираност.

Министърът на опазването на здравето акцентира, че ще беседва с шефа на „ Пирогов " по отношение на този одитен отчет и за цялостното състояние на болничното заведение, което по думите му е плачевно.

Имам допълните съвещания, които би трябвало да проведа и ще си взема окончателното решение ", добави той и добави, че одитът е приключил преди повече от месец.

Попитан дали ще смени шефа на болничното заведение, министърът на опазването на здравето сподели: „ Изглежда не. Дотук. Повече не мога да кажа. "
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР